Novosadske toplane: Cenovnik po starom

N. SUBOTIĆ

24. 08. 2016. u 16:45

Новосадске топлане: Ценовник по старом

Foto D.Dozet

Komunalci nemaju u planu da od nadležnih traže poskupljenje. JKP "Novosadska toplana" privodi kraju pripreme za grejnu sezonu

EKIPE "Novosadske tollane" koriste svaki dan da privedu kraju remonte, rekonstrukcije i priključenja na toplovodnu mrežu, kako bi sistem ovog preduzeća spremno dočekao hladne dane. U isto vreme, i pored obimnih radova, iz ovog preduzeća poručuju da "toplotnog udara" na novčanike potrošača neće biti.

Novosađani, čiji su stanovi priključeni na sistem JKP "Novosadska toplana", i ove zime će se, potvrđeno je "Novostima" iz ovog preduzeća, grejati po ceni koja je snižena u martu ove godine. Po kvadratu, grejanje će tako, bez PDV, koštati 92,36 dinara po kvadratnom metru.

Cene svih usluga, objašnjavaju u "Toplani", korigovane su na inicijativu Miloša Vučevića, gradonačelnika Novog Sada, a najveći procenat smanjenja bio je za toplu potrošnu vodu - 6,15 odsto po kubnom metru, i za grejanje za stambene korisnike za 5,77 odsto po kvadratnom metru.

- Cene usluga neće se povećavati u predstojećem periodu - ističu u "Toplani". - Upućivanje takvog zahteva gradskim vlastima kao osnivaču ovog preduzeća nije u planu.

Nove cene, inače, primenjuju se od 1. maja, pa je aktuelna cena grejanja, bez PDV, za stambene potrošače 92,36 dinara po kvadratnom metru.

DUGOVI NESAVESNIH PLATIŠA TOPLANA se kao i većina komunalnih preduzeća u Novom Sadu, suočava sa dugovima nesavesnih potrošača, ali, i pored toga, kako kažu, redovno izmiruju sve obaveze prema dobavljačima energenata.

- Potrošači, koji umesto po kvadratu, plaćaju po utrošenoj energiji, plaćaju 5,39 din. po kilovat-satu, za utrošenu energiju i 230,11 dinara po kilovatu, za instalisanu snagu - preciziraju u "Toplani". - Posle nekoliko godina, u kojima su cene usluga našeg preduzeća rasle, pravilnom poslovnom politikom, ekonomičnim poslovanjem i likvidnošću omogućeno je da cene budu niže.

DRVA I UGALj

NOVOSAĐANI, čije kuće i stanovi nisu priključeni na sistem "Novosadske toplane", ukoliko se greju na drva ili ugalj, moraće za kubni metar tvrdog drveta da izdvoje od od 5.000 do 6.000 dinara. Za ugalj, u zavisnosti od kvaliteta i vrste, plaćaće od 8.000 do 13.000 dinara, dok će, oni koji se greju na gas, kubni metar ovog energenta plaćati 38 dinara.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)