“Nemam pravo na planove”: Dragan Milosavljević, za Novosti, o oporavku, Unikahi, Španiji, reprezentaciji...

Mi. ROGAČ

20. 06. 2020. u 20:56

Povrede su me naučile ne gledam daleko u budućnost. Imam ugovor, ostajem u Malagi – kaže srpski košarkaš

“Немам право на планове”: Драган Милосављевић, за Новости, о опоравку, Уникахи, Шпанији, репрезентацији...

Dragan Milosavljević foto: N. Paraušić

BLIŽI se dan kada će ljubitelji košarke ponovo na terenu gledati Dragana Milosavljevića (31). Srpski košarkaš nije otputovao sa ekipom Unikahe na završni turnir u Valensiju, da bi vreme u Malagi iskoristio za poslednju fazu oporavka od povrede kolena koju je prošlog leta doživeo pred Svetski kup.

Popularni Gagi iz Španije poručuje da će biti spreman za start naredne sezone, bez obzira na to da li će početi liga u septembru ili decembru.

- Sad kad gledam, mogu da kažem da je brzo prošao ovaj period od avgusta prošle godine, ali bilo je muke - priča Milosavljević za "Novosti". - Dobro se osećam, radim sa kondicionim trenerom po jasnom planu, koji ne bi mogao da se ispoštuje u Valensiji i zbog toga sam ostao u Malagi. Nadam se da ću uskoro da se vratim. Trebalo bi da počnem normalno da treniram i da potpuno fizički spreman dočekam početak sledeće sezone. Ostaje pitanje kada će ona početi, zbog svega što se desilo sa virusom. Uželeo sam se košarke, u početku možda ne baš toliko, ali sad mi mnogo nedostaje.

Za nekadašnjeg kapitena Partizana ovo je bila druga teška povreda kolena u karijeri.

- Ovog puta sam znao šta me čeka, pa je možda bilo lakše. Posvetio sam se drugim stvarima, gledao da iskoristim vreme kako treba. Naučio sam španski preko interneta. Nama Balkancima taj jezik dobro ide. Prvi deo oporavka od operacije sam imao u Beogradu, a u februaru sam otišao u Malagu. Tu me uhvatila cela situacija sa virusom. Bili smo dva i po meseca zatvoreni. Sve mi je olakšao dolazak Marka Simonovića, jer smo pili kafu, pričali o košarci, Zvezdi, Partizanu... Eto on je stigao, odigrao dve utakmice dobro i onda je sve stalo. Nije ni uživao u čarima Španije od dolaska.
ZVAO ME JE KOKOŠKOV NOVI selektor Srbije Igor Kokoškov je u kontaktu sa Milosavljevićem.
- Čuli smo se, zvao me je nekoliko puta. Super je lik, odličan trener. Pitao me je za koleno, valjda je i on nekada imao slične probleme. Dao mi je podršku, što je lepo. Napravio je veliki uspeh sa Slovenijom, tad sam ga na EP i upoznao.

Stanje se popravilo, pa je konačno došlo vreme i za završnicu ACB lige.

- Svima je nedostajalo, vidim po ljudima koji prate Unikahu. Na ulici sretneš ljude koji ti odmah kažu da su jedva čekali da počne, da im je falilo. Zna se da je Španija sportska nacija. Svakako na turniru nećemo imati realnu sliku svega. Moj klub je imao dobru sezonu, pre svega u Evrokupu, gde je terbalo da igra četvrtfinale.

Naredni koraci Milosavljevića vezani su isključivo za Unikahu.

- Oni su mi izašli u susret, počev od operacije, preko oporavka. Imam još godinu dana ugovora i želim da budem pravi na terenu. Iskreno, živim od danas do sutra. Povrede su me naučile da planovi ništa ne vrede. U sportu ne postoji minuli rad, mora igrač iznova da se dokazuje. Zbog svega što sam doživeo, ne gledam daleko u budućnost. Kako bude bude - zaključio je Dragan Milosavljević.

RAZUMEM MAČVANA SKROZ
NEDAVNO je kraj profesionalne karijere objavio Milan Mačvan, koji je isto godište kao Dragan.

- Iznenadilo me, ali ga razumem potpuno. Imao je jednu za drugom - dve povrede kolena i operacije. To je psihički baš teško. Sport je takav, mi živimo sa rizikom. Milan je ostavio veliki trag u srpskoj košarci, imao je sjajnu karijeru, osvajao trofeje. Verujem da samo nije želeo da ide ispod tog nivoa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije