Ekipa portala “DNVR” uporedila Jokića i Džordana: Nikola razvija instinkt ubice

V. Preradović

sreda, 13. 05. 2020. u 18:44

Екипа портала “ДНВР” упоредила Јокића и Џордана: Никола развија инстинкт убице

Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP Photo

Džimi je košarkaš koji gura druge do limita. Znamo da Batler nije voleo Taunsa, a možda ni Embida. Jokić je košarkaš na kvadrat i kada je utakmica pri kraju i treba vam koš, on je taj -kaže Voht

PETORKA sportskog portala "DNVR" iz Kolorada, u sastavu Adam Mares, Brendan Voht, Herison Vind, Erik Vedum i Patrik Finan, govorila je o tome šta nedostaje Denveru u svetlu dokumentarca "Poslednji ples", posvećenog Majklu Džordanu i njegovim Čikago Bulsima. Znatan deo filma zauzima Džordanovo maltretiranje saigrača sa ciljem da iz njih iscedi svaku kap pobedničkog mentaliteta.


- Nagetsima, odnosno najviše Nikoli Jokiću, trenutno nedostaje "instinkt ubice" - rekao je Mares. - Tačnije, mislim da je on u procesu razvijanja tog instinkta, jer smo u poslednjih 18 meseci videli neke obrise, naznake tog pobedničkog mentaliteta. Ne znam da li je Jokićev svakodnevni pristup košarci isti kao kod Džordana. Poenta je da ne morate da budete kreten, kao što je Džordan nekad znao da bude prema svojim saigračima, ali mislim da mora da bude čovek koji će 18. dana trening kampa, kada nikome nije preterano do košarke, da se pobrine da svako na treningu da sto odsto. To najviše nedostaje Nagetsima, potreban im je takav čovek.


PROČITAJTE JOŠ: Anketa: NBA igrači žele da igraju, ako bude bezbedno


Sa tim se složio i Maresov kolega Vind.


- Da, to je tačno, ali takvih igrača u ligi nema mnogo. Na prste možemo da ih nabrojimo. Verovatno petorica maksimalno. To je i razlika između Džordanove ere i ove nove.


Mares smatra da je Denver trebalo da pokuša da dovede Džimija Batlera kada je bio raspoloživ za "trejd".


- Tada sam bio skeptičan povodom mogućnosti da Jokić i Batler igraju zajedno, ali moj pogled na tu ideju se promenio. Pogledajte Minesota Timbervulvse, nisu uspeli da uđu u plej-of 15 godina dok on nije došao. Potom je Batler otišao i oni su se vratili na staro. Džimi je sada u Majamiju, u organizaciji koja gaji "mamba mentalitet" i igra sjajno. Mislim da bi svi u Nagetsima pomislili: "To je energija koja nam je nedostajala".


PROČITAJTE JOŠ: O'Nil smatra da NBA liga ne bi trebalo da se nastavi: Poništite sezonu!


Brendan Voht smatra da bi Batler rado igrao sa Jokićem.


- Džimi je košarkaš koji gura druge do limita. Znamo da Batler nije voleo Taunsa, a možda ni Embida. Jokić je košarkaš na kvadrat i kada je utakmica pri kraju i treba vam koš, on je taj. Garantujem vam da bi Džimi želeo da igra sa takvim igračem.


JEDNA PUZLA I BIĆE MVP
MARES se prisetio duela Jokića i Entonija Dejvisa u decembru prošle godine.
- Dejvis je održao čas košarke Jokiću. Nikola je tada rekao sebi: "Okej, dosta je". Od tog trenutka igrao je kao lud, smršao je i napadao svakog protivnika. Jokić ima to u sebi, taj "instinkt ubice", ali želim da stalno to koristi. Kada dođe do tog nivoa, mislim da će biti MVP lige. To je bukvalno jedino što mu nedostaje, poslednja puzla. Jednom kada dođe do tog nivoa, to je to.