Šta nas briga šta ona kaže?! Jovana otvoreno priznala šta je pomislila kad je čula za pojedine stavove Jelene Đoković

Novosti online

četvrtak, 14. 05. 2020. u 17:08

Шта нас брига шта она каже?! Јована отворено признала шта је помислила кад је чула за поједине ставове Јелене Ђоковић
Jovana Joksimović (39) bavila se ovog jutra Jelenom Đoković (33), te kritikama na koje nailaze mišljenja i poruke koje iznosi
Jovana Joksimović (39) bavila se ovog jutra Jelenom Đoković (33), te kritikama na koje nailaze mišljenja i poruke koje iznosi.

Voditeljka je priznala da je, dok nije pogledala lajvove koje je držala supruga Novaka Đokovića, bila stava "Šta pričaš ti i šta nas briga za tvoje mišljenje".

- U centru pažnje je Jelena Đoković i njene izjave. Poslednja u nizu je da zdravlje iz usta utiče na žensku neplodnost, i kako treba izbegavati kreme za sunčanje jer je crvenilo kože prirodan način odbrane. Tako su preneli mediji. E, sad, pitanje je da li i mi mediji samo tražimo senzaciju. Zašto se sve što ona kaže, napiše, izvlači iz kontektsa i da li se izvlači iz konteksta? - počela je Jovana.

- Ko određuje pravila u šta da verujemo i kako da živimo? I, na kraju možda i najvažnije pitanje - imamo li mi koji se nalazimo u ovom javnom etru, i sve poznate ličnosti, pravo na svoje mišljenje i može li tek tako to mišljene da bude podeljeno sa vama, bez ikakvih posledica? O čemu treba da vode računa kad daju savete i iznose mišljenja na društvenim mrežama oni koji su poznati? - nastavila je Jovana, koja je razgovor na tu temu vodila sa Kristinom Brajović Car, psihoterapeutom, i sa Ivanom Radovanović.

- Jelena piše obično o roditeljstvu, ishrani, deci, načinu na koji živi... kao i mnoge žene. Nekako mi se čini da se to nikome ne uzima za zlo, ali Jelena Đoković... To je postalo ustaljeno - šta god da kaže, stavi se u negativnom kontekstu. Je l' to zaslužila ona? - pitala je Jovana.

- Nije zaslužila ona kao osoba. Ali, ne pričamo o njoj kao osobi, nego o personi, o njoj kao medijskoj ličnosti. Ona se prepustila nečemu što nije samo odgovornost, nego i privilegija - rekla je Brajović Car.

- Meni deluje da je više radoznala, ne čini mi se da tvrdi bilo šta - prokomentarisala je Jovana.

- Da li je ona u pravu kad kaže u svom autorskom tekstu da podržava različitost mišljenja, ali ne i to da jedni od drugih pravimo neprijatelje? Ona tvrdi da nikada nije rekla ženama da "izvlače karijes i da će stići beba". Isto tako tvrdi da nikad nije rekla "nemojte da mažete kremu za sunčanje i sedite 5 sati na suncu". Naprotiv - rekla je Jovana.

- Stalno se zalažemo za to da je posao majke i supruge najteži, teži od bilo kog posla, a kad ta majka i supruga nešto kaže onda joj kažemo "ajde, sedi tamo, nemoj ti da postavljaš pitanja" - istakla je voditeljka.

- Ja sam pogledala te lajvove. Ima ona svoje mišljenje na tu temu, ali ga ne ističe. Ona više, onako, pita, i govori svoja iskustva. Ja, recimo, dok nisam pažljivo pogledala šta je to o čemu ona priča, isto sam mislila "Šta pričaš ti? Šta nas briga šta ona kaže!". A, onda, pogledate i vidite da tu nema nikakve zle namere, da to možete da prihvatite ili ne prihvatite. Ne morate da gledate Jelenu Đoković, u krajnjoj liniji! - zaključila je Jovana.

Komentari (13)

king

14.05.2020. 19:31

Jovana jel to staris ili vidis da tvoje vreme prolazi pa sve cesce napadas ili ignorises mlade i lepe devojke kao i zene?? Postalo je providno da se kod tebe javlja ljubomora i bes

БГД - 011

14.05.2020. 22:09

Што јес` - јес`, савршено ме не занима шта о ма чему мисли нека тамо Јелена Ђоковић... а још мање од тога ме интересују ставови овога са слике о ма чему или ма коме на овоме свету.

Haha

15.05.2020. 04:28

@БГД - 011 - Lazi lazo, da se veselimo! Da te ne interesuje, ne bi citao clanak i ne bi ostavio/la komentar.

Sandy

15.05.2020. 01:02

Ja citam komentare i ne mogu da verujem koliko primirivnih osoba ima. Da ste svi vi procitali knjiga kolilo je Jelena, verujem da bi ste drugacije mislili. Svaka joj cast a i voditeljki. Nista drugo nego cista zavidnost. Samo negativnost. Niste sposobni da nista educativno kazete. Ja mislim da vam je GMO pomutio mizgove. (Generically Modified Organisms). Trazite prevod..

Dragan

15.05.2020. 06:57

Ljudi jeste li zaboravili izraz sloboda govora? Koji je problem vas koji ne možete da čujete tuđe mišljenje koje je različito.

Mrki

15.05.2020. 15:59

Ja baš mislim da je Jovana odličan voditelj. Ume da postavi pitanje i insistira na direktnom odgovoru. Dobro izgleda i ukusno se oblači. Pravilno izgovara rečenice koje su jasne i gramatički ispravne....Jedna od najboljih momentalno.

Tijana

16.05.2020. 02:24

Jako isfrustrirana zena, ocajan voditelj bez elementarnog vaspitanja, jednostavno nema stila za taj posao.

Gorica

16.05.2020. 02:26

Ovu Jovanu treba sutnuti u neki rijaliti i ne pustati je da izadje odatle.

Milan Jankovic

16.05.2020. 11:21

Voditeljka pogresno shvata svoj posao.Ispituje goste kao policajac,izuzetno je neprijatna.Ne shvata da emisija ne postoji zbog nje nego zbog gledalaca.Konstantno prekida goste glupim pitanjima...Kad je vidim,promenim kanal