NEŠA GLUMAC U ULOZI POLICAJCA: Nenad Petrović (42) iz Jagodine, policijski službenik u MUP, aktivan je u Gradskom pozorištu četvrt veka

Zorica Gligorijević

08. 11. 2020. u 08:12

- ONOG trenutka kada obučem kostim, privatnost ostavljam po strani, ulazim u lik koji tumačim, a kada ga skinem i kada mu posle pola sata "slegne temperatura", ponovo sam samo Nenad Petrović - priča Nenad Petrović (42) iz Jagodine, policijski službenik u MUP, koji je u Gradskom pozorištu četvrt veka, a pre pet godina počeo je da glumi u tv serijama, snimio je radio-dramu, gitaru svira dve decenije, imao je tri benda, nosilac je crnog pojasa u aikidu.

НЕША ГЛУМАЦ У УЛОЗИ ПОЛИЦАЈЦА: Ненад Петровић (42) из Јагодине, полицијски службеник у МУП, активан је у Градском позоришту четврт века

Nenad Petrović i Uroš Jovčić u TV seriji "Vreme zla" / Foto Privatna arhiva

POSLU i hobijima pristupa profesionalno, uz maksimalnu posvećenost. Zato mu nije teško da do 15.30 obavlja ozbiljan i odgovoran posao, a u popodnevnim satima da priprema pozorišne uloge.

- Čitav život je, zapravo, jedna velika gluma i škola. Psiholozi kažu da posao treba menjati na pet godina. Imao sam sreće da sam u policiji na sedam godina menjao oblast rada, sada radim na ispomoći u Odeljenju kriminalističke policije. To je kao i promena uloga u glumačkom poslu. Neverovatno je koliko se moj posao i gluma nadopunjuju. Teško mi je da definišem šta više volim, ali definitivno sam više glumac - iskren je Petrović, poznatiji po nadimku Neša Glumac.

KOLIKO se njegov posao i gluma prepliću, video je prilikom snimanja tv serije "Mozaik", koja se upravo snima, a poslovno iskustvo mu je pomoglo u "Korenima" u kojima je glumio policajca.

Nenad Petrović / Foto Privatna arhiva

- U "Mozaiku" reditelj i glavni glumac Borko Brajović okupio je manje poznate glumce. Serija je nešto novo na našem tržištu, jer obiluje paranormalnim pojavama, pa podseća na "Dosije iks". U "Korenima" sam od čuvenog Lauševića dobio kratku životnu i školu glume. Imao sam čast da igram u "Urgentnom centru" sa Vesnom Stanojević - dodaje Petrović.

Najviše je strepio kada ga je pre petnaestak godina reditelj Branko Popović odabrao da glumi Vojina Jugovića u predstavi "Banović Strahinja". Plašio se da li može da "izvuče" ulogu, jer je Vojin prek čovek, jedan od najnegativnijih likova, što je dijametralno suprotno njegovom karakteru. Zahvalan je Popoviću na ukazanom poverenju, jer su drugi reditelji videli da može da igra i dramske uloge. Srećan je što njegova ćerka Milena, srednjoškolka, već šest godina glumi u pozorištu i što planira da upiše Akademiju dramskih umetnosti.

ZAHVALNOST KOLEGAMA

PETROVIĆ je zahvalan MUP-u i svojim šefovima, koji mu pružaju veliku podršku, jer su prepoznali da ih predstavlja na lep način, pa imaju razumevanja kada treba da izađe ranije s posla da bi gostovao s pozorištem.

Veoma je zahvalan i glumici Branki Marinković, dugogodišnjem sekretaru Gradskog pozorišta, čiji je ona stub i bez koga ono ne bi opstalo, kao i profesionalnim rediteljima sa kojima pozorište radi godinama, od kojih su mnogo naučili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a