POVODOM OBJAVA SAVE MANOJLOVIĆA, IZ RIK-A ISTIČU: Nisu utvrđene nepravilnosti na biračkom mestu na Novom Beogradu

Novosti online

17. 12. 2023. u 11:11 >> 11:22

REPUBLIČKA izborna komisija saopštila je najnovije podatke o izlaznosti , ali i apelovala na sve da ne šire paniku i da se glasanje održi u najboljem redu.

ПОВОДОМ ОБЈАВА САВЕ МАНОЈЛОВИЋА, ИЗ РИК-А ИСТИЧУ: Нису утврђене неправилности на бирачком месту на Новом Београду

Foto: Tanjug

- Do 10 časova, bez KiM, glasalo je 9,94 posto od ukupnog broja, poređenja radi na prethodnim izborima izlaznost je bila 9,59 odsto - kazali su.

U Vojvodini je glasalo 11, 61 odsto, u Beogradu 9,88 posto.

- Glasanje se sprovodi u najboljem mogućem redu. Nedopustivo je širenje panike i vršnje pritska iz pojedinih nevladinih organizacija, posebno na društvenim mrežama. Tamo gde ih i eventualno bude bilo, članovi biračkih odbora će ih rešavati, oni su jedini po zakonu zaduženi za to. Podsećam da su članovi biračkih odbora birani na predlog svih stranaka, a da ubedljivu većinu u biračkim odborima imaju predstavnici opozicionih stranaka. Apelujem na sve da ne šire paniku, ne vrše pritisak i da se glasanje održi u najboljem redu - istakao je predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević

- Na 50 metara od biračkog mesta u Raškoj navodno su viđeni neki spiskovi, ali je provereno i nije ih bilo. Isto je utvrđeno i u Kovilju. Imali smo navode na društvenim mrežama za biračko mesto 112 u Zemunu, da ima nepravilnosti, ali to nije tačno. Navodi da na biračkom mestu u Starom gradu ne postoji kontrolni listić u glasačkoj kutiji, ali je utvrđeno da to nije tačno. Mesto Ruski Krstur, nije došlo ni do kakvog fizičkog napda, već do verbalnog sukoba - kazao je Dimitrijević.

Povodom objava Save Manojlovića

- Ja sam napomenuo da je važno šta se dešava na biračkom mestu i neposredno ispred mesta. Bilo kakvi snimci šire nepotrebnu paniku. Nadležni državni organi će biti u obavezi da procesuiraju bilo kakve radnje. Što se tiče ovog biračkog mesta, birački odbor, uvidom u 50-ak metara oko biračkog mesta, nije utvrdio da bilo kakva lica bilo kakve radnje vrše - rekao je Dimitrijević, komentarišući objave Save Manojlovića, iz organizacije Kreni-Promeni, u kojima se tvrdi da su postojale nepravilnosti, navodeći Ulicu Mileve Ajnšatjn na Novom Beogradu .

- Što se tiče izborne tišine, ona je jasno propisana zakonom, važi do danas u 20 časova. Što se tiče televizija, ne bi trebalo upite ka građanima da preduzimaju do završetka glasanja - zaključio je Dimitrijević.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini