NOVE PROVOKACIJE PRIŠTINSKOG REŽIMA: Kurtijevi specijalci upali u selo kod Zvečana

Novosti online

12. 05. 2023. u 21:52

VIŠE desetina Kurtijevih naoružanih specijalaca upalo je u popodnevnim satima u tri magacina sa robom u mestu Doljane nadomak Zvečana pod izgovorom potrage za nelegalnom robom, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, ističući da je jedini pravi cilj te akcije bio da isprovocira neodmereni reakciju Srba i optuži ih za tenzije na terenu.

НОВЕ ПРОВОКАЦИЈЕ ПРИШТИНСКОГ РЕЖИМА: Куртијеви специјалци упали у село код Звечана

Foto: Ivan Radulović

Kancelarija za KiM ocenjuje da najnovija „demonstracija sile Kurtijevog represivnog aparata nedvosmisleno razotkriva njegovu nameru da se izazove destabilizacija širih razmera, sa ciljem da proces normalizacije odnosa sa Beogradom bude srušen, a obaveze koje je Priština preuzela u njegovom dosadašnjem toku budu poništene“.

„Upad naoružanih prištinskih okupatora sa desetinama dugih cevi u magacin kod Zvečana, juriš na robu od koje brojne porodice žive, jeste ništa drugo do podizanje temperature pred novu rundu dijaloga u Briselu“, poručuju iz Kancelarije za KiM.

U saopštenju se navodi da je zbog toga važno da su Srbi po ko zna koji put sačuvali mir i prisebnost i nisu naseli na najnoviju Kurtijevu provokaciju, koja je sračunata da izazove reakciju srpskog naroda.

„Beograd je taj koji mesecima unazad gasi požare i smiruje strasti na Kosovu i Metohiji, kako bi se izbeglo da grupa ekstremista i šovinista u Prištini ceo region vrati u devedesete godine prošlog veka“, dodaje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024