IŠTVAN PASTOR: Sutra je veoma značajan dan, izađimo na referendum

Tanjug

15. 01. 2022. u 15:00

PREDSEDNIK Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodina, Ištvan Pastor, uoči sutrašnjeg Republičkog referendum radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije, pozvao je sve građane da izađu na biračka mesta i zamolio ih da glasaju za promenu Ustava.

ИШТВАН ПАСТОР: Сутра је веома значајан дан,  изађимо на референдум

Foto: N. Karlić

- Ljubazno molim sve građane Republike Srbije koji imaju pravo glasa, da se koriste tim pravom, ja ću to svakako učiniti kao i uvek. Mislim da je ovaj sutrašnji dan veoma značajan, jer ćemo se izjašnjavati o promenama Ustava, izjavio je Pastor za Tanjug. 

- Molim građane da sutra, kada uzmu učešće u izjašnjavanju, glasaju za promenu Ustava i da podrže one predloge koji su definisani, jer nas to dovodi bliže do generalnog cilja, kako bi nam sudstvo bilo nezavisnije, kazao je Pastor.

- Takođe, kako ističe, to nam obezbeđuje da poštujemo obavezu koju smo sebi zadali u procesu pregovaranja sa Evropskom Unijom. 

- Ova sutrašnja odluka je važna i jer ćemo praktično apsolvirati jednu od obaveza tog procesa priključivanja Srbije Evropskoj uniji, gde nam je svakako mesto, naglasio je Pastor.

Predsednik Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodina, Ištvan Pastor, izaći će sutra na glasanje na biračko mesto u Nosi, u OŠ "Petefi Šandor", u osam časova.

BONUS VIDEO: 

NOVI SAD CENTAR KULTURE: Ceremonija u Srpskom narodnom pozorištu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!