JAČA SRPSKA VOJSKA! Vučić: Pre kraja godine stižu "Korneti" iz Rusije

Tanjug

11. 12. 2021. u 13:59

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Nišu da već pre kraja ove godine očekuje da u Srbiju iz Rusije stigne protivoklopna oruđa - protivoklopne rakete "Kornet", što će značajno osnažiti Vojsku Srbije.

ЈАЧА СРПСКА ВОЈСКА! Вучић: Пре краја године стижу Корнети из Русије

Foto: Instagram

Predsednik je rekao da ocekuje i značajne nabavke po pitanju opremanja i naoružavanja vojske u 2022. godine, a posebno u periodu od 2023. do 2025. godine.

Vučić je istakao da posebno treba da pojačamo protivvazdušnu i lovačku avijaciju, kao i lovačko-bombardersku avijaciju.

Predsednik je kazao da je danas razgovarao sa najvažnijim ljudima iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije o vojno-bezbednosnoj i ekonomsko-političkoj situaciji u regionu i svetu sa potencijalnm posledicma u budućnosti na ugrožavanje bezbednosti Srbije i njenih građana.

Kazao je da su imali u vidu svu složenost situacije sa kojom se danas suočavamo - narastajuće tenzije na istoku Evrope i sve snažniji sukobi ekonomsko energetskopo plitički između zapdnog sveta i Kine i Rusije i prelamanje interesa velikih sila i reigonalnih sila u našem reigonu.

"To nam daje obavezu da dalje snažimo srpsku vojsku i razgovarali smo kako da popunjavamao jedinice i dalje poboljšavmo materijalni status vojnika, oficira i podoficira, iako je sada bolja sitaucija nego pre, i kako da u narendom periodu dodatno privučemo ljude da služe vojsku kako bi mogli sve jedince da popunimo u skladu sa ciljevima", naveo je Vučić.

Rekao je da će biti određeh izmena strategijskih dokumenata u smislu potreba daljeg jačanja naše vojske i dugoročnog čuvanja naše vojne neutralnosti, i koji će jasno omeđiti potrebe dostizanje određenog nivao snage vojska i kapaciteta Vojske Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

UNICREDIT PODRŠKA MALIM PREDUZETNICIMA: Biznis klijentima UniCredit Banke Srbija omogućen Tap on Phone - terminal na mobilnom telefonu