OPASNE PORUKE LOBISTKINJE ALBANACA: Vlast u Srbiji priznaje samo jezik sile

Novosti online

05. 12. 2021. u 22:38

POSLANIK Evropskog parlamenta iz redova Zelenih, Viola fon Kramon, rekla je da su slike sa blokada u Srbiji koje su došle do nje bile "šokantne".

ОПАСНЕ ПОРУКЕ ЛОБИСТКИЊЕ АЛБАНАЦА: Власт у Србији признаје само језик силе

Foto: V. mitrić

- U pitanju je nedozvoljeno i brutalno postupanje prema građanima. Nisam videla da su ljudi koji su protestovali bili nasilni, već naprotiv. S druge strane, vlast je sve shvatila veoma lično i reagovala je veoma grubo – na demonstrante su poslali policiju, specijalne jedinice, ali i huligane koji su se fizički obračunavali sa građanima. To je neprihvatljivo i nema veze sa vladavinom prava koja bi morala da bude zastupljena u Srbiji i zato imam potrebu da otvoreno kritikujem to - rekla je ona za "Novu", medij blizak lideru SSP Draganu Đilasu.

Ipak, fon Kramon nije navela dokaze za svoje tvrdnje da je "vlast poslala huligane na građane".

- To govori da nisu spremni da razgovaraju sa ljudima koji ne dele njihovo mišljenje i da jedino poznaju jezik sile i nasilja - rekla je ona.

Podsećamo, na protestima u subotu policije čak nije ni bilo.

Takođe, potpuno je nelogično da govori o "policijskom nasilju", a posebno imajući u vidu kako se u njenoj Nemačkoj policija obračunava sa demonstrantima, a u Srbiji policija nije ni primenila silu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)