POSEBAN POKLON OD VUČIĆA ZA PUTINA: Srebrna činija i komplet knjiga o Petru Velikom za ruskog predsednika (FOTO)

Novosti online

25. 11. 2021. u 12:43

DELEGACIJA Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem boravi od juče u Sočiju.

ПОСЕБАН ПОКЛОН ОД ВУЧИЋА ЗА ПУТИНА: Сребрна чинија и комплет књига о Петру Великом за руског председника (ФОТО)

Foto Presedništvo Srbije

Danas je počeo sastanak iza zatvorenih vrata predsednika Aleksandra Vučića sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Za ovu priliku predsednik Vučić je za Putina pripremio poseban poklon - srebrnu činiju i komplet knjiga o jednom od najvećih ruskih careva Petru Velikom

Foto: Novosti

Prethodno je na Instagram nalogu Budućnost Srbije objavljen video na kom se može videti srdačan pozdrav dvojice lidera.

Predsednik Vučić je više puta, pre odlaska u Rusiju, naglasio da je reč o izuzetno važnom sastanku, ističući kao najvažniju temu razgovora budući dugoročni ugovor sa Rusijom o isporuci gasa, ne krijući da će moliti Putina za najpovoljniju cenu tog energenta, jer od nje zavisi i dalji privredni razvoj Srbije.

- To je pitanje za celu našu zemlju, jer nam od toga zavisi dolazak investitora, da li ćemo imati struju i rezerve - rekao je Vučić uoči odlaska u Rusiju.

Susret u Sočiju, 19. po redu zvanični sastanak dvojice predsednika, dolazi u trenutku brojnih izazova koji su pred Srbijom - pojačanih pritisaka sa zapada "upakovanih" u kritike o vladavini prava, položaju medija, stanju ekologije, te ćutanja međunarodne zajednice na poteze Prištine, ali i komplikovanja situacije u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna