ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA I PUTINA: Predsednici Rusije i Srbije iza zatvorenih vrata razgovarali o bitnim temama (FOTO/VIDEO)

Novosti online

25. 11. 2021. u 12:24 >> 12:32

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u Sočiju gde se upravo sastao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

ЗАВРШЕН САСТАНАК ВУЧИЋА И ПУТИНА: Председници Русије и Србије иза затворених врата разговарали о битним темама (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Instagram

14.05 Vučić: Odnosi Srbije i Rusije su na najvišem istorijskom nivou

Odnosi Srbije i Rusije su na najvišem nivou u istoriji, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Sočiju.

- Verujem da su odnosi Srbije i Rusije na najvišem nivou u istoriji - izjavio je Vučić, a prenosi ruska agencija TASS.

14.04 Putin očekuje Brnabićevu u Moskvi

Rusija očekuje da premijerka Srbije Ana Brnabić poseti Moskvu u decembru, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin, tokom susreta sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem u Sočiju.

14.03 Putin: Stav Rusije o Kosmetu je nepromenjen

- Što se tiče naših napora i zajedničkih koraka na međunarodnoj sceni, pa i oko rešavanja kosovskog pitanja, znate da je naš stav principijelan. Ne podleže aktuelnoj političkoj konjunkturi - rekao je Putin tokom razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Sočiju.

14.00 Snimak sastanka Vučića i Putina

13.40 Putinova poruka o ceni gasa

Moskva i Beograd naći će prihvatljivo rešenje za uslove novog ugovora za isporuku gasa, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem.

- Mislim da ćemo se dogovoriti, poverićemo privrednim subjektima da odgovarajući rad dovedu do kraja. Naći ćemo takvo rešenje, koje će biti prihvatljivo za naše srpske partnere - rekao je Putin na početku sastanka sa srpskim predsednikom u rezidenciji Bočarov ručej u Sočiju.

Putin je dodao da se u decembru očekuje poseta srpske premijerke Ane Brnabić Rusiji.

Predsednik Srbije istakao je da su odnosi Srbije i Rusije na najvišem nivou u čitavoj istoriji odnosa.

13.35 Vučić zadovoljan posle sastanka

Kako "Novosti" saznaju u delegaciji u Sočiju, sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog predsednika Vladimira Putina trajao je duže od predviđenog i upravo su prešli na planirani ručak.

Vučić je pred članovima delegacije rekao da je veoma srećan zbog toka razgovora, što verovatno znači da je dobio dobre uslove za gasni aranžman.

- Svaki susret sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom je od izuzetnog značaja za našu zemlju. Tet-a-tet sastanak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Sočiju - piše na Instagram nalogu predsednika Vučića.


Posle sastanka dvojice lidera predviđen je ručak.

Predsednik Vučić je za predsednika Putina pripremio poseban poklon - srebrnu činiju i knjige, saznaju "Novosti".

Podsetimo, delegacija Srbije na čelu sa predsednikom Vučićem boravi u Sočiju.

Da je reč o izuzetno važnom susretu za Srbiju predsednik Vučić naglasio je više puta, ističući kao najvažniju temu razgovora budući dugoročni ugovor sa Rusijom o isporuci gasa, ne krijući da će moliti Putina za najpovoljniju cenu tog energenta, jer od nje zavisi i dalji privredni razvoj Srbije.

- To je pitanje za celu našu zemlju, jer nam od toga zavisi dolazak investitora, da li ćemo imati struju i rezerve - rekao je Vučić uoči odlaska u Rusiju.

Susret u Sočiju, 19. po redu zvanični sastanak dvojice predsednika, dolazi u trenutku brojnih izazova koji su pred Srbijom - pojačanih pritisaka sa zapada "upakovanih" u kritike o vladavini prava, položaju medija, stanju ekologije, te ćutanja međunarodne zajednice na poteze Prištine, ali i komplikovanja situacije u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (8)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja