Brajan Brković, dukljanski fanatik, kako se i sam predstavlja, vrlo je angažovan u Srbiji u poslednje vreme! Jevremov unuk i sin Balšin, kao novosadski student, bio je jedan od organizatora protesta 1 od 5 miliona, napisao je na svom Fejsbuku Vladimir Vuković, svojevremeno glavni urednik srpskog portala Princip u Podgorici!


- Neodoljiv je utisak, da gde god treba popljuvati Srbiju, tu je mlađani Brković! Srbija je takva, prima otvorena i čista srca sve ljude ali vrlo često joj se to obija u glavu! Zato je lekovito posvedočiti ovako, kada već Jevremovo unuče daje povoda i ima ambiciju da se bavi javnim poslom i aktivno ulestvuje u društvenim procesima, tvrdim bez pokrića! Osećam obavezu da kada je Balšin sin Brajan već izašao iz anonimnosti i studentske sobe napišem ovo uz činjenicu da ako je već revolucionarnog duha, tu energiju za početak prosipa po Podgorici i ovde pokuša da napravi društvo boljim a ne da kao zakleti dukljanin uči građane Srbije demokratiji i ka što vidite u najavi Zrenjanincima pravi ideološko-ekološke paralele! Za sve one koji će mi možda prigovoriti da samo napišem – jeste, cilj mi je da Brajana diskvalifikujem, napisao je Vuković.


Jevremov unuk mu je odgovorio:

-Ajmo prijava za ovog čoveka. Čuš pljuje Srbiju. Druže ovo je borba do guše da Srbija opet prodiše od zloduha poput tebe koji se bave stigmatizacijom, korupcijom i kriminalom. Kako se ti boriš protiv toga? Tastatura ratnici za vas crveni karton i klupa za hlađenje.


Foto: "Novosti"


Novosti“ su kontaktirale Vladimira Vukovića koji kaže da ga je iritiralo to što se čitava porodica Brajana Brkovića kune u lojalnost dukljanskoj Crnoj Gori.


Pročitajte još: I Jevrem Brković u CANU


-To saznanje samo po sebi ne bi bilo problem, ali njihov odnos prema Srbiji jeste. Da ironija bude veća, svi su utočište pronalazili i pronalaze u mrskoj Srbiji. U Srbiji se bore protiv diktature, a na istu se u rodnom im Montenegru prave autistični. Pljuju po Srbiji, a studiraju na njenom Univerzitetu. Bore se protiv mitomanije, a kreiraju mistifikovanu i alternativnu istoriju Crne Gore na temeljima nekakvog dukljanstva. Zagovaraju građanski koncept države a čitav jedan nacionalni korpus u Crnoj Gori nazivaju „anahronim, retrogradnim i rušilačkim“. Govore o crnogorskom poštenju , a sami.Hm, bolje da se ujedem za jezik - kaže Vuković.