Stablo palo na drvoseču i ubilo ga na mestu: Nastradali nema rodbine, pa ga sahranjuje preduzeće

M. SEKULOVIĆ

14. 11. 2019. u 23:07

Državljanin BiH M.R. (42), poginuo je u četvrtak predveče u Potomovlju, na lokalitetu Mojanska rijeka, u šumama nedaleko od Andrijevice

Стабло пало на дрвосечу и убило га на месту: Настрадали нема родбине, па га сахрањује предузеће

Ilustracija; Foto: Depositphotos

Državljanin BiH M.R. (42), poginuo je u četvrtak predveče u Potomovlju, na lokalitetu Mojanska rijeka, u šumama nedaleko od Andrijevice.

Nesrećni čovek, koji je sa još trojicom kolega bio angažovan da za potrebe preduzeća „Boj komerc“ Andrijevica radi na seči i izvlačenju šume, stradao kada je jedno posečeno stablo, koje je bilo naslonjeno na drugo neoboreno, šumarskim žargonom rečeno „izvala“, palo i na mestu ga ubilo.


Pokušaj trojice kolega da mu pomognu, bio je neuspešan. Lekari iz Andrijevice konstatovali su smrt.


U četvrtak uveče rukovodioci preduzeća iz Andrijevice su saslušani povodom stradanja drvoseče, kao i kolege koji su radili sa njim u trenutku pogibije.

Uviđaj na mestu tragedije obavili su pripadnici policije i Osnovnog državnog tužilaštva iz Berana, a tužilac je izdao naredbu o obdukciji tela M.R., kojom će biti utvrđeni uzroci smrti. Međutiim, nema indicija da je smrt nastupila drugačije nego što su opisali radnici koji su bili u blizini stradalog.


Obdukcija je obavljena u četvrtak uveče.


Kako „Novosti“ saznaju, državni organi iz Berana su preko diplomatskih predstavništava BiH, pokušali da stupe u kontakt sa porodicom stradalog M.R. Međutim, saopšteno im je da stradali čovek nema rodbine, odnosno da se ne može uspostaviti kontakt sa njegovom širom familijom. Zbog toga je preduzeću ''Boj komerc'' naloženo da ga o svom trošku sahrani, na groblju u Andrijevici, gde će počivati makar privremeno...


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije