ZAPLENJENA POLICIJSKA STANICA: Mafiji plaćali 100.000 evra kirije

Novosti Online

16. 07. 2019. u 20:15

Italijanska finansijska policija zaplenila zgradu u kojoj je bilo sedište lokalne policije, u sklopu istrage imovine mafijaške porodice Luka

ЗАПЛЕЊЕНА ПОЛИЦИЈСКА СТАНИЦА: Мафији плаћали 100.000 евра кирије

Foto Tviter

VEĆINI ljudi prva asocijacija na Siciliju je mafija. Niko, međutim, pa ni sama policija, nije mogao ni da nasluti mogućnost da ta ista policija plaća najam za objekat u kome se nalazi njihova policijska stanica - mafijaškoj porodici.

Upravo to se dogodilo u sicilijanskom gradu Vitoriji.

Pročitajte još: Šef Ndrangete pobegao iz zatvora u Urugvaju

Finansijska policija je zaplenila zgradu u kojoj je bilo sedište lokalne policije, u sklopu istrage imovine mafijaške porodice Luka, potvrdio je portparol tamošnje policije.

Prethodno su list Republika i novinska agencija ANSA objavili da je policija plaćala 105.000 evra godišnje za najam dela zgrade.

Pročitajte još: Uhapšen šef Koza nostre

Kako je naveo list, mafijaška porodica Luka je imala 50 odsto vlasništva nad zgradom 2012., odnosno u vreme kada se policijska stanica u njoj nalazila već nekoliko godina.

Policijski zvaničnik Salvatore La Rosa je rekao da u to vreme italijanski MUP nije znao za povezanost novog vlasnika sa mafijom.

Već mesecima se, kako je rekao, radi na tome da se policijska stanica iz praktičnih razloga premesti u drugi prostor, što će se sada dodatno ubrzati.

Informacija o pretresu imovine mafijaške porodice Luka objavljena je još 1. jula, ali nije odmah bilo poznato da li se to odnosi i na zgradu policijskog sedišta.

Članovi porodice Luka lokalno su poznati kao trgovci automobilima i preduzetnici sa nekretninama, a optuženi su za pranje novca u ime mafijaškog klana Rinzivilo.

Braća Frančesko Anronio i Salvatore Luka, kao i Salvatoreov sin Roko, nalaze se u predistražnom zatvoru pod optužbom za saradnju sa mafijom.

(b92.net)

— nuovaresistenza (@KenSharo) July 15, 2019


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije