Usvojen rebalans budžeta Srpske ali bez opozicije

NovostiOnline/S.M.

23. 05. 2020. u 16:43

Усвојен ребаланс буџета Српске али без опозиције

Foto D. Pozderović

Poslanici su danas, na 13. posebnoj sednici Narodne skupštine RS, potvrdili 19 uredbi koje je donela predsjednica Republike Željka Cvijanović, za vreme vanrednog stanja, kao i odluke o prestanku važenja uredbi sa zakonskom snagom
Poslanici su danas, na 13. posebnoj sednici Narodne skupštine RS, potvrdili 19 uredbi koje je donela predsjednica Republike Željka Cvijanović, za vreme vanrednog stanja, kao i odluke o prestanku važenja uredbi sa zakonskom snagom.

Usvojen je i rebalans Budžeta Republike Srpske za 2020. godinu – po hitnom postupku, kojim je budžet povećan za 188 miliona KM i iznosi 3,613 milijardi KM, te Zakon o izmenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za ovu godinu, takođe po hitnom postupku.


Sve odluke su usvojene jednoglasno, ali bez prisustva i glasanja poslanika opozicije, koji su bojkotovali dan za glasanje. Usvojena je Odluka o izmeni Odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2020. godinu i Odluka o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina.


Poslanicu su usvojili i Zaključak koji glasi: „Narodna skupština Republike Srpske konstatuje da su Glavni koordinacioni tim, Republički krizni štab, Predsednik Republike i Vlada RS u vanrednoj situaciji i vanrednom stanju, a koje je proglašeno usled pandemije virusa COVID-19, maksimalno predano i efikasno obavljali svoje dužnosti, te da je pravovremenim postupanjem pomenutih organa sačuvano javno zdravlje građana Republike Srpske i održana privredna aktivnost".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije