Izetbegović: U BiH ništa nije srpsko osim jedne stvari

Beta

25. 11. 2019. u 12:23

Изетбеговић: У БиХ ништа није српско осим једне ствари

Bakir Izetbegović AP Photo Majdi Mohammed

Predsednik SDA komentarisao jučerašnju izjavu člana državnog Predsedništva, Milorada Dodika
Bakir Izetbegović, predsednik Stranke demokratske akcije, izjavio je danas povodom Dana državnosti BiH, koji se obeležava samo u Federaciji BiH, da je ''svaki pedalj" te države zajednički' i da ''ništa nije srpsko osim naziva Republika Srpska''.

Komentarišući jučerašnju izjavu člana državnog Predsedništva, Milorada Dodika, ''da Bošnjaci moraju da znaju da BiH nije njihova, a RS je isključivo naša'', preneli su sarajevski mediji.

Pročitajte još: Dodik: BiH neuspešan eksperiment zapadne politike

''Svaki pedalj ove zemlje je zajednički, ništa u Bosni i Hercegovini nije srpsko osim naziva Republika Srpska, a ne znam hoće li i to ostati ako gospodin Dodik nastavi s ovakvim izjavama", rekao je Izetbegović čestitaju ovaj, kako je rekao, veliki dan, rođendan Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina, prema njegovim rečima ide u pravom smeru, uz podsećanje da je reč o državi koja postoji hiljadu godina i, kako kaže, postojaće još hiljadu.

U to je, ističe, uveren.

Komentarišući program reformi BiH, Izetbegović je rekao da je tim dokumentom "deblokiran NATO put BiH koji je dugo bio u zastoju, deblokirana implementacija reforme odbrane, deblokiran proces rada Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, formiranja nove strukture vlasti".

"To je jedan dobar dokument. Zahvaljujem gospodinu Dodiku što je uradio takvu stvar'', rekao je Izetbegović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

Hisar

25.11.2019. 12:38

Beše nekada SR BiH,a sada je federacija dve republike,makar po Dejtonu i aktima iz Ženeve i Pariza.

Роки

25.11.2019. 12:46

Бакир мисли да је то како он жели ? али је ипак истина на крају како народ каже (наравно српски )

Radovan

25.11.2019. 12:59

Mozda u Bosni nije nista srpsko, ali je je sigurno da je Bakirov babo bio Srbin..

Ексокустодијан

25.11.2019. 13:12

Колико се сећам и 3. Рајх је требало да траје 1000 година. Али би шта би.

драгана

25.11.2019. 13:16

Da oi Bakir preparate koje koristi uzima preko recepta ili se samo savetuje sa svojim farmaceutom?Naravno da država postiji hiljadu godina,ali kao srpska država,a vera te države postoji dva milenijuma.Bakica je završio srednju saobraćajnu i koristi samo GSM navigator. Nepouzdana aplikacija, jer zavisi od kvaliteta "mreže".

Miso.Pec

25.11.2019. 13:30

Po Badinterovoj komisiji sve Republike mogu da se osamostale,a šta je Srpska već Republika Srpska,pa zapadnjaci su pokušali pokrajinu Srbije Kosovo i Metohiju da osamostale i izdvoje iz Republike Srbije što je svakako u suprotnosti sa Badinterom,ali Srbija to nikada neće dozvoliti.

fradd

25.11.2019. 13:37

Pa tačno, ništa nije srpsko... osim nacije, teritorije, kulture, istorije, pisma i jezika.

Milan IS

25.11.2019. 14:35

На данашнји дан злочинац Броз је са групом терориста иза леђа својих бораца који су у том моменту били скоро 100 % Срби, прогласио државу БиХ, и тако их намагарчио. Иначе да није било тог злочинца нико никада ни у каквој опцији није ни размишљао да прави државу БиХ. Зато Срби који обожавате овог злотвора прочитајте мало историју.

Nemus

26.11.2019. 16:03

@Milan IS - Zločinac je inače tu ideju usavršio na ideji koju je Aleksandar od Jugoslavije, naravno naš, Srbin i Karađorđević, progutao serviranu od strane Engleza i ostalih naših saveznika u velikom ratu. Srbija je jedina država koja ni u jednom velikom ratu kao pobednica nije imala proširenje teritorije ili ratni plen. Mi smo drugima, naročito fašistima koji su na crnoj kapi ili fesu nosili slovo u, dali samostalne države. Baki je malo nervozan a Bosna je pukla odavno.