Dodik: Zvizdićeva poseta SAD je lični čin

Tanjug

22. 10. 2019. u 19:00

Додик: Звиздићева посета САД је лични чин

Foto D. Milovanović

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Denis Zvizdić, iako je nezakonito na čelu više institucija u BiH, nije zadužen za kreiranje spoljne politike BiH

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Denis Zvizdić, iako je nezakonito na čelu više institucija u BiH, nije zadužen za kreiranje spoljne politike BiH, pa se njegov izlet u SAD i nastup koji je tamo imao mogu tretirati kao lični čin.

"Ako nije njegov lični čin, onda bi srpski kadar u Savetu ministara (u tehničkom mandatu) mogao da odgovori - čije stavove Zvizdić zastupa u SAD? Da li Mirko Šarović, Dragan Mektić i Igor Crnadak misle da je neusvajanje godišnjeg nacionalnog programa za članstvo u NATO najveći problem ili to što SDA ne prihvata izborne rezultate", rekao je Dodik za Srnu, prenosi RTRS.

Kako je rekao, insistiranje Zvizdića na NATO integracijama je suprotno volji naroda u BiH i može se smatrati samo njegovom željom.

PROČITAJTE JOŠ -  Dodik: Moramo imati kadar koji može da se nosi sa izazovima modernog vremena

"Istupi, poput ovog Zvizdićevog urušavaju mrvice integriteta koje BiH ima kod drugih država", rekao je Dodik.

Zvizdić, koji je istovremeno predsedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu i predsedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, pozvao je na sastanku sa specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan u Stejt separtmentu Metjuom Palmerom, na pojačano prisustvo američkih zvaničnika u BiH i založio se za integracije BiH u NATO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ролекс.

22.10.2019. 19:23

ИзетБеговићу Босна се распада само ти несмеш то да кажеш,иначе би те неки муџахедини обесили које држиш око себе.