Tito atrakcija za Kineze i Slovence

S. B. M.

subota, 25. 05. 2019. u 21:11

Тито атракција за Кинезе и Словенце

Pošta voljenom maršalu Titu / Foto V. Danilov

Nekadašnji Dan Mladosti jugonostalgičari obeležili tradicionalnom posetom grobu nekadašnjeg doživotnog predsednika bivše SFRJ u Kući cveća

NEKADAŠNjI Dan mladosti, rođendan Josipa Broza Tita, doživotnog predsednika bivše SFRJ, su obeležili njegovi poštovaoci. Zaljubljenici u staru Jugu u koloni su čekali da mu odaju poštu u Kući cveća u Beogradu.

- Svake godine dolazim ovde da se poklonim Titu - priča Dragan Sivrić (62) iz Sremske Mitrovice. - Bio sam njegov pionir i omladinac, a i danas-dan sam komunista. Vreme u kojem smo tada živeli bilo je mnogo lepše i sigurnije.

Sa setom, tog vremena se priseća i Anton Sušnik (78) iz Slovenije, koji je zajedno sa svojim prijateljem i sunarodnikom Alojzem Lekšem (80) došao u srpsku prestonicu.

Pročitajte još:

Pošta voljenom maršalu Titu

- Vojsku sam 1962. služio u blizini, ovde u Topčideru i neću nikada zaboraviti trenutak kada je Tito sa svojim psima došao do nas, kada smo igrali fudbal. Svi smo se tresli kao prut kad smo ga ugledali. Došao je do mene, odmerio me i rekao: "Ti si janazek". To mi je najdraži trenutak u životu.

Osim jugonostalgičara, juče su Muzej Jugoslavije i Kuću cveća posetili i mnogobrojni strani turisti, među kojima je najviše bilo Kineza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Miloje

25.05.2019. 21:22

Cemu nostalgija kad su bas ti slovenci prvi poceli? Onda redom svi ostali i sad im kao nesto zao...

Jugoslava Pravdic

25.05.2019. 21:25

Hvala za bezbedno detinstvo, sigurnost i mladost. Lider broj jedan dvadesetog veka.