PREDSEDNIK opštine Stari grad Marko Bastać koji se našao u centru afere nakon što ga je venčani kum Lazar Lešnjak optužio za mučenje i fizičko maltretiranje i brojne koruptivne radnje, rekao je da neće ići na poligraf.

Tu izjavu je dao u emisiji „Među nama“ na televiziji "NovaS". Naime, voditeljka ga je pitala da li će se odazvati na poligraf kad ga budu pozvali u policiju i tužilastvo da da izjavu, na šta je on odgovorio odrično.

Televizija "Studio B" danas je objavila skandalozan snimak na kome Lazar Lešnjak priča o torturi koju je prošao kada ga je Marko Bastać, kako tvrdi, vezao za stolicu u mučio devet sati.

Povodom skandala reagovao je i ministar policije koji je na konferenciji za medije rekao da je ono što Lešnjak priča na snimku tačno.

PROČITAJTE JOŠ - SRBIJA U ŠOKU: Đilasov Bastać izubijao svog kuma zbog zajedničkih mafijaških poslova (VIDEO)

- Ja očekujem da nakon ovakvog užasnog svedočenja, nadležni organi reaguju. Taj čovek je uzbunjivač, prijavio nešto što smatra da je koruptivno delovanje, naveo je više krivičnih dela i tužilac je taj koji treba da odluči da vidi da li ima dovoljno činjenica za pokretanje postupka. Optužbe su izuzetno teške i treba da čujemo istinu, ponudićemo mogućnosti poligrafa ako zatreba", naglasio je Nebojša Stefanović.

Stefanović je istakao da on nikada u životu ništa nije uradio protiv zakonito, kao ni bilo koji član njegove porodice.

-Ja očekujem posle onoga što smo mogli da vidimo u medijima, da će biti sprovedena istraga. Ne samo za prebijanje, nasilje, već i za korupciju. Imamo čoveka koji priznaje da je nosio koverte za nelegalnu gradnju, rekao je Stefanović.