GOTOVO 55 odsto birača glasalo bi za SNS kada bi paralamentarni izbori bili održani u nedelju - pokazalo je istraživanje koje uradila agencije "Faktor plus".

Drugu poziciju zauzeo bi opozicioni Savez za Srbiju, koji bi, prema anketi te agencije, dobio podršku 11,8 odsto birača, dok trenutno trećeplasirani socijalisti mogu da računaju na podršku 10,1 procenat građana koji bi izašli na izbore. Na cenzus u ovom momentu može da računa i Pokret slobodnih građana, koji se vratio u igru nakon izbora Sergeja Trifunovića za novog lidera, i koji ima rejting 5,4 odsto.

PROČITAJTE JOŠ: Srbi sa KiM krenuli peške za Beograd na skup Budućnost Srbije /Foto Video/

Ispod "crte" bi ostao SPAS Aleksandra Šapića s podrškom od 3,2 odsto glasova, kao i Srpska radikalna stranka sa 3,1 odsto. Bolji rezultat od njih, ako bi nastupili sami, prema ovoj anketi, ostvario bi PUPS - 3,5 odsto glasova.

Ispod cenzusa bile bi i Demokratska stranka Srbije sa 2,9 odsto osvojenih glasova, Srpska narodna partija (SNP) sa 2,3 odsto glasova, dok bi za neku drugu stranku glasalo 3,2 odsto.

Na parlamentarne izbore, kad bi se na birališta išlo u nedelju, izašlo bi 47 odsto birača, a nešto manje od trećine biračkog tela (29 odsto) ne bi glasalo. Ostali još nisu doneli odluku da li bi glasali na eventualnim izborima.

Istraživanje je sprovedeno od 7. do 11. aprila, a učestvovalo je 1.000 ispitanika.