Osnovni sud u Vranju doneo je u danas nepravosnažnu presudu u „bebi aferi“. Ljubomir Trojanović iz Vranja tužio je državu Srbiju zbog nemarnosti u slučaju njegove potrage za kako sumnja nestalom bebom, za koju mu je rečeno da je mrtva.

Kako je za "Novostima potvrđeno" iz pravnog tima advokata Dragana i Vuka Nikolića, sud je uvažio Trojanovićev odštetni zahtev i dodelio mu odštetu od 1,25 miliona dinara, sa zateznom kamatom od dana podnošenja tužbe.

Pročitajte još: Država formira bazu DNK za "nestale bebe"

-Obavezuje se da tuženi, kao naknadu za trpljenje nematerijalne štete, duševne bolove, neodgovaranje državnih organa i namerno skrivanje informacija o stvarnoj sudbini njegove ćerke, tužiocu plati rešenjem određenu nadoknadu u roku od 15 dana od dana donošenja presude - kaže se u odluci Osnovnog suda u Vranju.


Pročitajte još: ISPOVEST MAJKE KOJA GODINAMA DOKAZUJE KRAĐU BEBE: Oteli su mi dete iz bolnice u Kruševcu


Podsećamo da su Ljubomir i Sunčica Trojanović u ispovesti za naš list izjavili da sumnjaju da im je dete ukradeno u Porodilištu, kao i da znaju ko je njihova kći. Trojanović je uranijim izjavama rekao da je tužba način da se roditeljima nadoknadi njihov bol u smislu brojnih administrativnih problema i institucionalnog nedelovanja, a ne da je reč o odšteti za oteto dete.

Ovo je prva presuda u slučaju bebi afere na jugu Srbije.