Pušten ranije iz zatvora, pa silovao ćerku

D. NOVKOVIĆ

18. 05. 2018. u 10:04

Uhapšen Živorad M. (60) iz Smoljinca, kod Malog Crnića, zbog obljube šesnaestogodišnje A. M. Tri meseca pre zločina izašao iz "Zabele", gde je proveo 10 godina zbog ubistva

Пуштен раније из затвора, па силовао ћерку

Kuća uhapšenog Živorada M. u Smoljincu Foto D. Novković

ŽIVORADU M. (60) iz Smoljinca kod Malog Crnića određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati, zbog sumnje da je u više navrata, od 10. do 12. maja, silovao svoju maloletnu ćerku A. M. (16). Ovo krivično delo on je počinio samo tri meseca nakon prevremenog izlaska na slobodu iz Kazneno-popravnog zavoda "Zabela". Tamo je odslužio 10 od ukupno 14 godina zatvora, na koji je osuđen zbog ubistva Roberta Todorovića (31) iz Smoljinca u novembru 2008.

- Osumnjičenog je policiji prijavila maloletna ćerka, nad kojom je nakon toga obavljen lekarski pregled. NJoj su ustanovljene povrede koje ukazuju na silovanje, nakon čega je otac uhapšen i dodeljen mu je advokat po službenoj dužnosti - kaže izvor "Novosti" blizak istrazi. Posle hapšenja, pretražena je kuća Živorada M., u kojoj su nađeni biološki tragovi nasilja i zatim su poslati na veštačenje.

Ukoliko se dokaže da je silovao ćerku, Živoradu preti kazna od pet do 15 godina zatvora. Pre ove kazne, morao bi da odsluži još četiri godine od prethodne, jer je na slobodu pušten uslovno.

- Viši sud i Više javno tužilaštvo bili su protiv njegovog puštanja, ali je komisija "Zabele" smatrala da treba da izađe na slobodu, jer se dobro vladao i jer je oboleo od leukemije - kaže naš izvor.

U Smoljincu smo naišli na Violetu Todorović (45), udovicu pokojnog Roberta, kojeg je Živorad usmrtio batinama i nožem pre 10 godina.

- Živoradov sin se sa mojim mužem posvađao u kafani, zbog pikada. Onda je otišao kući i doveo oca, koji je mog muža tukao, šutirao, a onda izbo nožem - kaže Violeta. Nakon ubistva ona je morala sama da se stara o svoja dva sina, koja su u to vreme imala 12 i dve godine.

- Nije mi bilo pravo kad je Živorad pušten pre roka na slobodu. Sinovima sam rekla da se drže podalje i da ne pričaju s njim. Od njega je svašta moglo da se očekuje, pa i ovako strašna stvar kao što je silovanje rođene ćerke - rekla je Violeta.

U kući uhapšenog Živorada nismo zatekli nikoga, jer, kako kažu komšije, njegova supruga i ćerka otišle su u Požarevac, najverovatnije kako bi dale dodatne izjave policiji. Starijeg sina on je izbacio iz kuće, a druga ćerka se udala i ne živi više u selu.

Violeta Todorović, čijeg je muža ubio Živorad

DOBRO I TIHO DETE

AKO je tačno da je taj zlotvor silovao ćerku, nijedan dan više ne bi smeo da bude na slobodi. Zaslužio je da umre u zatvoru, jer goreg od ovoga nema. NJegova ćerka dobro je dete, tiha i povučena, i svi u selu smo potreseni zbog ovoga što joj se desilo - rekli su neki meštani Smoljinca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Miki

18.05.2018. 22:18

Kakva kastracija,kakvi bakraci.. Metak u celo,ne zasluzuje da zivi ni minut vise.. Monstrum jedan!