Mladić osuđen na doživotnu kaznu (FOTO+VIDEO)

Novosti Online / Agencije

22. 11. 2017. u 10:02

Младић осуђен на доживотну казну (ФОТО+ВИДЕО)

Ratko Mladić ,foto Tanjug/Ap

Haški tribunal osudio je prvog komandanta Vojske RS sa obrazloženjem da je "značajno doprineo izvršenju genocida u Srebrenici i drugih ratnih zločina počinjenih na teritoriji Bosne i Hercegovine"

HAŠKI tribunal osudio je danas Ratka Mladića na doživotni zatvor, sa obrazloženjem da je "značajno doprineo izvršenju genocida u Srebrenici i drugih ratnih zločina počinjenih na teritoriji Bosne i Hercegovine".

Sud je zaključio da je on svojim delovanjem značajno doprineo izvršenju genodica nad bosanskim muslimanima u Srebrenici, da je terorisao stanovnistvo Sarajeva, da je naređivao uzimanje talaca....

Mladić je osuđen po 10, od 11 tačaka optužnice.

Oslobođen je samo optužbe za genocid u šest opština - Foča, Ključ, Kotor-varos, Prijedor, Sanski most, Vlasenica.
Pročitajte još - UOČI PRESUDE MLADIĆU: Za Srbe heroj, za Bošnjake krvnik i najveći ratni zločinac!


Ovo je prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe.

Predsednik sudskog veća Alfons Orije rekao je da je veće zaključilo da Mladić nije kriv po tački 1 po optužbi koja ga tereti za genocid u sest opstina BiH, prethodno obrazloživši da nije dokazano da je cilj udruženog zločinačkog poduhvata bio genocid.

Osuđen je po drugih 10 tačaka optužnice:

- po tački 2 za genocid u Srebrenici,

- po tački 3 za zločin protiv čovečnosti,

- po tački 4 za istrebljenje i zločin protiv civilnog stanovništva,
Pročitajte još - Mladić: Nevin sam, dušu mi ne mogu uzeti!


- po tački 5 zbog ubistava i zločin protiv civilnog stanovništva,

- po tački 6 zbog ubistava i kršenja zakona i običaja ratovanja,

- po tački 7 zbog deporatcija i zločin protiv civilnog stanovništva,

- po tački 8 zbog nehumanog premeštanja i zločina protiv civilnog stanovništva,

- po tački 9 osuđen je zbog terorisanja, kršenja zakona i običaja ratovanja,

- po tački 10 osuđen je zbog protivpravnnih napada na civile i kršenje zkaona i običaja ratvoanja, i

- po tački 11 zbog uzimanja talaca - osoblja UN i kršenja zakona i običaja ratovanja.

INCIDENT ISPRED SUDNICE

Pred početak izricanja prvostepene presude Ratku Mladiću u Haškom tribunalu ispred suda je došlo do incidenta između muškarca koji je držao srpsku zastavu i članova Udruženja BiH.

Kako je prenela N1 televizija, Bakira Hasečić, predsednica Udruženja "Žena-žrtva rata" pokušala je da otme zastavu nepoznatom muškarcu.

Intervenisala je policija koja je smirila situaciju.

SUDIJA ORI: ZATVORENICI SILOVALI JEDNI DRUGE, SILOVANE I MUSLIMANKE

Konstatovano da su mnoge žrtve bile izložene zatočeništvu, diskriminaciji na rasnoj i verskoj osnovi.

- U mnogim logorima nije bilo vode ni hrane, pa su neki umrli. Zatvorenike su često premaćivali ponekad predmetima poput mesinganih boksera i metalnih šipki. Zatvorenici su bili primoravani da jedan drugog siluju. Muslimanke su silovane grupno, među njima je bilo i devojčica od 12 godina - rekao je Ori.

Veće je konstatovalo da je u više opština počinjena deportacija i prisilno preseljenje (Banjaluka, Bijeljina, Foča, Ilidža, Novi Grad, pale, prijedor, Rogatica, Sanski Most, Sokolac, Vlasenica). Veće je konstatovalo da je bilo zločina protiv čovečnosti i masovnih pogubljenja bosanskih muslimana, da je pokazivano malo ili nimalo humanosti i nečovečna postupanja.

SARAJLIJE BILE NA NIŠANU SNAJPERA

Veće podvlači da ustanovljeno da je u Sarajevu bilo neselektivnog gađanja civila, da su građani živeli u stanju neprekidne opasnosti, kao i da su "svaki put kada bi izašli iz kuće, morali da se pitaju da li će biti na nišanu snajpera".


VEĆE O SREBRENICI, MLADIĆ UZ OSMEH ODMAHUJE GLAVOM

Veće razmatra tačku optužnice koja se tiče Srebrenice.

"8. marta 1995 Radovan Karadžić je izdao direktivu brioj 7 i izdao Drinskom korpusu da stvori nestabilnost u Srebrenici. Marta 1995. Mladić je potpisao direktivu 7.1 koja je pretvorena u vojnu akciju i doneta je odluka da se ovo područkje pretvori u srpsku teritoriju. Napad je počeo 6. jula, a 11. jula je vojska ušla u Srebrenicu kada je počelo spaljivanje njhovih kuća. Žene i deca su masovno pobegli u Potočare, a muškarci u Tuzlu. U Potočarima je bilo skoro 30.000 civila, nije bilo hrane, vode... Srpske snage su stvorile zastrašujuću atmosferu. Odvodili su ljude, mnogi se više nikada nisu vratili".

Mladić je uz osmeh odmahnuo glavom kada je veće iznelo tvrdnju da je nakon odluka koje su potpisali Karadžić i Mladić postojala jasna namera bila da se Srebrenica "isprazni" i da se pretvori u srpsku teritoriju.

VEĆE O GENOCIDU U SREBRENICI: NAMERAVALI DA UNIŠTE MUSLIMANE

Veće je utvrdilo da su fizički izvršioci izvršili radnje koje su po definiciji genocid nad bosanskim muslimanima u Srebrenici. Konstatovalo je da su oni nameravlali da unište muslimane u Srebrenici koji su čilini deo zaštićene grupe. Nad njima su počinjena klrivična dela genocida, istrebljivanja, premeštanja, ubistava.

Veće je konstatovalo da je Mladić bio na raznim položajima u JNA i od maja 1992 bio na dužnosti glavnog komandatanta vojske RS. Veće je utvrdilo da je postojao udruženi poduhvat da se muslimani i hrvati trajno ukolone sa terirorije. Ocenivši izjave i ponašanje rukovodstva BiH i Srba dokazi ne idu u prilog da je genocid bio cilj udruženog zločinačkog poduhvata.
VEĆE: U SREBRENICI BILO GENOCIDA; MLADIĆU ODOBRENA PAUZA

Veće je konstatovalo da je na području Srebrenice bilo zločina genocida, progona, i nehumanog delovanja prisilnog premeštanja. Za nekoliko incidenata utvrđeno je istrebljavanje i nehumano delo prisilnog premeštanja.Veće je konstatovalo da je Mladić bio na raznim položajima u JNA i od maja 1992 bio na dužnosti glavnog komandatanta vojske RS. Veće je utvrdilo da je postojao udruženi poduhvat da se muslimani i hrvati trajno ukolone sa terirorije. Ocenivši izjave i ponašanje rukovodnstva BiH i Srba dokazi ne idu u prilog da je genocid bio cilj udruženog zločinačkog poduhvata.

Posle toga Ratko Mladić je zatražio kratku pauzu da ode do toaleta. Odobrena je pauza od pet minuta.


MLADIĆU POZLILO

Mediji prenose da je Mladiću pozlilo tokom izricanja presude. Lekari su tri puta merili pritisak generalu VRS, a odbrana je tražila da se prekine zasedanje ili odmah saopšti presuda. Tribunal je to odbio.

NELA KUBUROVIĆ: SRBIJA OSTAJE PRI GARANCIJAMA ZA PUŠTANJE MLADIĆA ZBOG LEČENJA

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je danas da Srbija bez obzira na presudu ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom ostaje pri ranije datim garancijama za njegovo puštanje na slobodu zbog lečenja. Ona je novinarima u Palati Srbija kazala da ne želi da prejudicira kakva će presuda biti izrečena Mladiću, ali da Srbija ne može biti zadovoljna dosadašnjim radom Tribunala koji je, kako je navela, primenjivao selektivni pristup.

Kompletnu izjavu ministarke Kuburović pročitajte OVDE


MLADIĆ UDALJEN IZ SUDNICE, NASTAVLJENO ČITANJE SAŽETKA

Po završetku pauze odbrana Ratka Mladića je iznela Veću podatak da je generalov pritisak veoma visok i zatražila odlaganje čitanja presude, ili čitanje presude bez obrazloženja. Sudija Ori je to odbio, posle čega je general ustao i hteo da se konsultuje sa odbranom. Tada je sudija zatražio da Mladić napusti sudnicu, posle čega je on udaljen i nastavljeno je čitanje presude.

Mladić je smešten u prostoriju iz koje može da prati izricanje presude. Uz njega je lekarska služba koja bi trebalo da interveniše ukoliko to bude potrebno.


MLADIĆ VIKAO: LAŽ, LAŽ!

Pošto je nastavljeno sa izricanjem presude, Mladić je po ulasku u sudnicu vikao "Laž, laž", posle čega ga su ga sudije Tribunala udaljile iz te prostorije.Opširnije čitajte OVDE.

VEĆE KONSTATNOVALO ZLOČINAČKI PODUHVAT U SARAJEVU

Veće je konstatovalo udruženi zločinački poduhvat u Sarajevu od maja 1992. do novembra 1995. godine. Učesnici udruženog zločina su bili Radovan Karadžić, Stanislav Galić, Dragomir Milošević, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić, Nikola Koljević.

Sve zločine počinile su jedinice Sarajevsko-romanijskog korpusa. Optuženi Mladić je učestvovao u osnivanju ovog korpusa, i komandovao jedinicama u raznim akcijama, naređivao modifikovane avionske bombe koje su bacane na Sarajevo, učestvovao u širenju propagande protiv Hrvata i muslimana i predstavnicima međunarodne zajednice davao obmanjujuće informacije, naveo je predsedavajući.Sudsko veće našlo da je optuženi imao nameru da pokrene i sprovede kampanju granatiranja i snajperskog delovanja sa ciljem širenja terora među civilnim stanovništvom Sarajeva.

Dodao je da je optuženi lično 28. maja 1992. komandovao granatiranjem Sarajeva, da je kasnije bilo drugih akcija, kao i da prilikom njih nije vođeno računa o civilima.

VEĆE: MLADIĆ NAREDIO ZATOČENJE TALACA UNPROFORA

Navodi da je Mladić naređivao zatočenje talaca Unprofora i njihovog postavljanja na strateškim vojnih lokacijama, kako bi se NATO sprečio da deluje. NJegov doprinos u uzimanju talaca bio je od ključnog značaja za ostvarenje cilja UZP (udruženog zločinačkog poduhvatima).

11.50 - U vezi sa udruženim zločinačkim poduhvatom u Srebrenici, Veće je konstatovalo da je optuženi značajno doprineo tome i svim delima sa ciljem genocida, progona, istrebljenja, nehumanog premeštanja muslimanskog stanovništva... Optuženi je imao za cilj udruženi zločinački poduhvat počinjenjem krivičnog dela genocida u Srebrenici, navodi predsedavajući.

MLADIĆ OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU

Sudije u Tribunalu osudile Mladića na doživotnu kaznu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (101)

неимени

22.11.2017. 10:27

Еу нема алтернативу. По сваку цену постати заклети пријатељ са светом Енглеском, прекрстити се...пардон...прекрижити се, ући у НАТО, натртити се и све остало шта уз то иде. Свака је власт огледало народа. С ким си такав си. То је праведно и тако треба да буде.

Pedja86

22.11.2017. 10:27

Evo ja imam 31 god,kad je bio rat,bio sam mali. Ali sada kada gledam ovo,molim da i mene uhapse i osude za nesto sto nisam ucinio,samo zato sto sam SRBIN. Za Srpske zrtve nema krivaca,a za druge je kriv srbin.

Srbin

22.11.2017. 10:45

Karađorđu su Turci glavu na kolac nabili i kosti spalili kako bi ga Srpski narod zaboravio - živećeš večno u nama Generale, ma šta ti okupator uradio i kakvu god ti Golgotu pripremio. Heroji Srpski nikada ne umiru!

Zurkolomac

22.11.2017. 10:49

Generalcino i vojnicino drzite se. Tesko je protiv belosvetskih fasista i sotona, ali se drzite. Voli Vas Srbija...

jooota

22.11.2017. 10:50

Ратко Младић је српски херој! ЈГенерале Ратко МладићуСав те народ носи у срцу

Bane

22.11.2017. 10:59

Okupator danas sudi Srpskom narodu a ne tebi Generale, kako bi okupaciju, agresiju i komadanje Srbije "pravno" objasnio i opravdao. Svaki Srbin je danas Ratko Mladić!

Oficir

22.11.2017. 11:03

Upravo objašnjavam sinu (7 godina) kako kad poraste treba da krene stopama Srpskog junaka, Generala Mladića, ako se odluči za vojni poziv. Vi sudite, a mi ćemo decu da vaspitavamo - to nam oduzeti ne možete ako nam sve drugo, pa i istinu, možete oduzeti.

Rajko

22.11.2017. 12:16

@Oficir - Umesto da mu objasniš da postane dobar čovek, da ne razlikuje ljude po veri ili nacionalnosti.

Jabre

22.11.2017. 11:07

Fasisticki sudovi su nevazeci, osudice ga jer su dokazali da je Srbin a ne zato sto je kriv.

Jovan

22.11.2017. 11:09

Turci su javno, po sred Vračara, spalili mošti Karađorđa, pa nije vredelo. General Mladić je VEČNI heroj srpskog naroda za šta god da ga danas osudite i kako god tu "presudu" opravdali. Okupacija Srbije će proći jednog dana, istina će isplivati i svako će u istoriji dobiti svoje mesto.

Logic

22.11.2017. 12:27

@Jovan - Izvini Jovane, ako si neko ko se potsmeva Srbima, srpskoj patnji i istoriji - propao ti je humor. Nema Srbina koji ne zna šta je Vračar, ko je bio Sveti Sava, a ko Karađorđe.

Svi smo mi Mladići

22.11.2017. 15:48

@Jovan - @ Logic, Ratko Mladić je odličan čovek i požrtvovani rodoljub, koji je časno i u skladu sa Pravilom Službe obavljao svoju dužnost. Ratko Mladić je odbranio svoj narod, za razliku od srpskih političara koji su ga Zapadu prodali za fotelju. Ratko Mladići može da bude uzor za vaspitanje svakom mladom Srbinu. Sigurno da Srpskoj deci uzor ne trebaju da budu Evropljani i Amerikanci kao i ostali koji učestvuju u projektu "Novi Svetski Poredak" protiv kojeg se general Ratko Mladić, uspešno borio.

Logic

22.11.2017. 17:11

@Jovan - Zar su "KARAĐORĐEVE mošti spaljene na VRAĆARU"? Ako postoje SRBI koji ne znaju čije mošti su spaljene tamo i zašto - onda je to spaljivanje postiglo svoju svrhu.

Gojko

22.11.2017. 11:13

Najveća greška rukovodstva RS je bila ta što stvarno nisu izvršili TOTALNI (kompletno, da ni jedno jedino mohamedansko uvo ne ostane) genocid nad turcima. Kada nam sude, da bar znamo zašto nam sude.

Boki

22.11.2017. 11:23

Zapadno javno mnenje ne može da oprosti Srbima što je stradalo tako malo muslimana. Naročito u Srebrenici. Zato spominju nameru o uništenju muslimana, jer Srbi nisu ubijali žene i decu. Sad znaju da je sav prljav posao na njima.

С2

22.11.2017. 11:28

Могу они у Хагу да причају шта хоће, све им је џаба. Ми имамо Републику Српску, а генерал Младић је већ сад легенда. И једно и друго ће трајати. Хвала генерале што си спасао и заштитио свој народ од зла!

Krsmanovic DRAGAN

22.11.2017. 11:52

živ nam bio generale stići će ih kazna one što su te prodali izdali zajedno sa ovim srbomrscima iz haga živ nam bio Mladiću

Ljubica

22.11.2017. 12:01

ZIV NAM BIO GENERALE! PRATIM OVU FARSU I BOG JE VELIKI. STICI CE OVE HASKE DZELATE BOZIJA OSUDA SAMO POLAKO... Samo mislim kako li je ovo gledati generalovom sinu i zeni kako se ova inkvizicija ponasa prema bolesnom covjeku... Bruka i sramota jer je pravo i pravda odavno pogazena !!!

Анти Антифа

22.11.2017. 12:04

Ђенерале,Твоја Жртва је вечна и Света!Хвала Ти за слободну Сребреницу и Републику Србску!

Шумадинац

22.11.2017. 12:07

Генерале, они могу да пресуде како год, сви знамо да је тај суд искљиво АНТИСРПСКИ... Тако да нас пресуда не занима, за нас си био и остаћеш ХЕРОЈ СРПСКОГ НАРОДА!!!

Sofija

22.11.2017. 12:09

Farsa od suda.Da nije Mladića.ko zna koliko bi pobili SRbe.Sramota od srpskih vlasti što je uhapšen i poslat u Hag.

OBJAVOITE ISTINU NARODU SRBIJE!

22.11.2017. 12:20

@Sofija - Sve su nas izdali, nisu samo njega! Samo se o puno ljudi još ne zna a puno njih više ni nema, jer su mnogo njih izginuli !!!

Mile Novakovic

22.11.2017. 12:14

mladic je najveci heroj svih vremena a ta zapadna đubrab od sustva brzo ve nestati

M

22.11.2017. 12:15

Sotonski sud se svim sredstvima bori protiv pravednika i istine - to je potvrda njegovog identiteta, postojanja i cilja. Rekao je sotonski Bramerc da su presude Mladicu i Karadzicu najvaznije, sad moze da smatra da je svoju sotonsku misiju ispunio. A mi treba da ispunimo nasu.

Vasojevici Berane

22.11.2017. 12:15

General je vjecan,rodice srpkinje jos mnogo Generala!!! Sina caspitavam u dugu naseg heroja i deda i pradeda i svi su se borili za slobodu srpsku i cast nasih predaka i nasih srpskih zemalja... Zivjeli Generale

Јелена Штрбац

22.11.2017. 12:17

Па та казна ни не важи, хаг се гаси, џабе они суде !

Оштећени

22.11.2017. 12:17

Херој а не злочинац! Хвала ти ђенерале за све што си урадио за свој народ!

Opaki

22.11.2017. 12:17

Jako mi je zao naseg junaka. Ali mislim da bi mi bilo mnogo lakse, da se pravda postuje, i da su osudjeni hrvatski, albanski i bosanski koljaci i ubice. Za njih oslobadjajuce presude, a nasem pravednom generalu vecita robija

deled

22.11.2017. 13:03

@tuzlak - A da li je pravda stigla hrvate i bošnjake. Bezdučan i bedan ti je komentar.

boki

22.11.2017. 13:31

@tuzlak - Kada će pravda za porodice 70 vojnika koje ste vi tuzlaci ubili, gazeći reč, prilikom povlačenja?

драган

22.11.2017. 14:24

@tuzlak - Јесте, сведени сте на ваших 25-30% територије

Anubisbgd

22.11.2017. 12:20

Stao si uz vojvodu Misica, Putnika i ostalih srpskih vojskovodja za sva vremena Generale Mladicu!!!!!

Dinarska divizija

22.11.2017. 12:25

Šta se drugo moglo očekivati od fašista, protiv kojih se borio!Kako protiv njih, tako i protiv njihovih izvođača radova na terenu!Srbija je jadna, bedna, okupirana, prodata,...pa nije ni čudo da se ovako ponašaju, prema svakom Srbinu koji im padne u ruke!

opet ...jA V

22.11.2017. 12:26

Uzeli u obzir i olaksavajuce okolnosti a presuda dozivotna robija. Pa kolika bi kazna bila bez olaksavajuci okolnosti? Bruka svetskih razmera.

СРБИН

22.11.2017. 12:34

Још један доказ да нема правде у Хашком трибуналу! Ниси крив Ђенерале низашта,осуђен си само зато што си Србин!

драгана

23.11.2017. 15:21

@СРБИН - Pravda je u istini,a ne u Hagu ili bilo gde drugde.Istina je Bog.Samo mirno.Ovo nije kraj.Vreme je uvek ruku pod ruku sa istinom.

Milos

22.11.2017. 14:14

Treba da se preispitaju pojedinci koji velicaju ovu sramotnu presudu. Eno ga Zarko Korac prvi otrcao u N1 da pljuje po Mladicu i Srpskom narodu. Ako ga za to placaju inostrane sluzbe treba mu ukinuti penziju koju prima od Srpske drzave. Nazalost, nije jedini u Srbiji koji dve ovce sisa.

PP

22.11.2017. 15:26

@Milos - Prvo treba da se "preispitaju" (pohapse na Srpskom jeziku) pojedinci koji posle svega žele u EU. Pogotovo oni na vlasti.

Tatjana Latinovic

22.11.2017. 14:26

Tacka na srbe sta je sa kosovom, hrvatskom MI srpkinje nismo majke sve ostale jesi svi stite svoje

Sramota

22.11.2017. 14:27

Sramota Srbijo, opozicijo i pozicijo.Sramota svim punoletnim Srbima od 2001 pa do danas.A neprijatelj je svoj posao odlicno odradio protiv Srbije.Nasa je Sramota sto je isporucen. Sa kojim sada pravom Srbija prebacuje krivicu kada su ga na tanjiru isporucili. Sramota za ceo Srpski narod!

Весић Владимир

22.11.2017. 14:43

Све што нас више осуујете ,све више ходамо уздигнутог чела. И наша побједа је само већа у претходном рату. Живели нам Србски јунаци ђенерал Ратко Младић и дрРадован Караџић

Krsmanovic DRAGAN

22.11.2017. 15:47

generale legendo tvoje izdajnike će stići zaslužena kazna možda ćeš ti biti u aleji velikana ali mi će mo dočekati njihovu kaznu

maniks

22.11.2017. 18:21

@Krsmanovic DRAGAN - floriani , kako ti izbroja 8000 , kada ni posle 20 godina nisu stigli do brojke od 5000 sa sve umrlim i poginulim posle rata. Za tvoju informaciju streljano je nekoliko stotina ljudi a ostali su bili vojnici i ukupno po podacima samih bosnjaka odmah posle rata ta cifra je bila oko 3500 ljudi maksimalno. A ovaj broj je izmisljen da bi se Srbi satanizvali. Zasto niko nece da sprovede jedno opsezno istrazivanje, valjda je to sada jasno. Naravno ne opravdavam ni jedno streljanje ali istinu treba ut

iz glave

22.11.2017. 18:36

@Krsmanovic DRAGAN - ubijeni su samo u borbama i to oko 1000, ostalo je sve izmišljeno, to kažu čak i svedoci muslimani i iz cia - srebrenica izdani grad

драгана

23.11.2017. 15:17

@Krsmanovic DRAGAN - Floriani,ti si sa Kosova.I ne komentariši ono što ne znaš.Bosanci islamske vere svake govdine sakupljaju kosti po Bosni i ispašće da je u Bosni pre 90.živelo 10 miliona muslimana.

karakorum

22.11.2017. 15:49

Ova kazna je samo epilog mudre politike koju su vodili srpski komunisti na čelu sa Slobodanom Miloševićem. Kada krećeš u rat onda tražiš saveznike na svim stranama, ma koliko bio jak na početku sukoba. Ukoliko ih nemaš onda je poraz više nego izvestan. 1991. Sovjetski Savez se raspadao na šavove, a na čelo Rusije je došao alkoholičar Jeljcin. Trebalo je lobirati na drugim stranama protiv Tuđmana i Izetbegovića, uložiti silne pare ako treba. Rat se nikada ne vodi samo na bojnom polju.

Bane

22.11.2017. 16:27

@karakorum - Ratko Mladić nikada ne bi bio uhapšen i isporučen da nije vođena politika evrointegracija. Nisu oni napali Srbiju zbog Miloševića, već su napali Miloševića zbog Srbije. Što se tiče Miloševića i jegove odgovornosti - jedino za šta je Milošević morao da odgovara Srpskom narodu je kapitulacija u Kumanovu koja je bila posledica njegovih političkih kalkulacija a ne vojnog poraza.

Thor

22.11.2017. 16:50

@karakorum - ti bi zasigurno našao saveznike u onima koji su se unapred dogovorili da te rasparčaju i unpšte. Nemam reči.

karakorum

22.11.2017. 19:56

@karakorum - Niko se nije ništa unapred dogovorio. Politika je veština mogućeg i realnog. Ako zastupaš teorije zavere onda nemamo šta da razgovaramo na tu temu.

Гаврил

22.11.2017. 16:04

Воле Срби свога Ђенерала! Не дај се, Ратко, земаљско је за малена царство! Овим сотонам ће Бог судити ускоро, само главу горе

Boris

22.11.2017. 16:28

Ponosni smo na dela hrabrog i casnog Generala Mladica,istiniskog borca protiv Islamskog terorizma,Al Kaide,Naserovih krvolocnih ekstremnih poturica,mudzahedina i dzihadista.Kakva god da je presuda, seti te se da je izrekao sud koji oslobodio i pustio na slobodu monstrume kakvi su Naser Oric i Ramus Haradinaj.

komandant 1001

22.11.2017. 17:28

Ovozemaljski inkvizicijski sud osudio je čoveka koji je odbranio Srpstvo, čoveka koji je oslobodio pola BiH i dao nadu da Srbi žive u miru.....ništa mu ne možete sa tim doživotnim zatvorom jer on će za Srbe živeti i biti slobodan vekovima. Lazara srpskog junaka niste mogli osuditi jer tada nije bilo amera!

Nebojsa

22.11.2017. 17:46

ALIJA IZETBEGOVIC JE PRODAO TAJ NAROD . GDE SU BILI KFORCI UNO I OSTALI. SRBI SU SAMO NASJELI NA TO SVE .ZASTO SE NESUDI NJIMA.AMERIMA BRITANCIMA I OSTALIMA KOJI SU TO SVE DOZVOLILI .KAKO TO LJUDI.

Старац Вукашин

22.11.2017. 17:46

Потомци звери из Ханџар дивизије постадоше жртве,а Срби злочинци...

Miljevina

22.11.2017. 17:50

Hvala Vam generale za hrabro,casno ,genijalno komandovanje vojskom i dostojanstven i castan zivot..Na Vama moze da nam zavidi celi svet kao sto nam susedi zavide.Junak,ljudina,genije ..sve u jednoj osobi..imali ste se zasto i roditi Ova presuda vas je ucinila jos vecim..besmrtnom coveku niko nista ne moze

Miso

22.11.2017. 17:53

Hvala ti generale sto si nas branio od zla ...Mene, mog oca i moju majku su protjerali, iz Sarajeva...Zlo je bilo jace , i danas je na zalost jace od nas. Mi koji smo zrtve Americko Muslimanskog rata u Bosni umiremo od bola, ali nikada necemo prestati pricati istinu sledecim generacijama. Nek ti je slava veliki Srpski sine!!!

ilir

23.11.2017. 01:36

@Miso - svaka cas njima branili su te da ostajete u sarajevo ! svasta mozete da cujete od vas srba

драгана

23.11.2017. 15:14

@Miso - Lažno se potpisuješ,osim što ne znaš istoriju.A Arbanas (arnaut ili Albanac ili,kako sebe u Albaniji nazivate - Šiptar) ,jesi.I to malo pismeniji od većine.Svaka čast.Vidiš li šta sve iz jednog lažnog potpisa,kratkog "Ilir" može da se pročita?

SS

22.11.2017. 19:36

CAST JE BITI SRBIN U OVIM VREMENIMA KAD SE PRAVOSLAVLjE BRANI OD ISLAMSKIH EXTREMISTA I AMERICKIH KLEPTOMANA

Viktor

23.11.2017. 05:22

Dugorocno gledano, ova presuda ce biti "inicijalna kapisla" radikalnimpromenama na prostorima danasnje Republike Srpske. Pre svega,srpski narod ce bez dvoumljenja "prelomiti" - SAMOSTALNOST bezalternative. Drugo, Ratko Mladic ce u Srpskom korpusu zauzeti mestouz Milos Obilica. Kreatori danasnje presude nisu svesni kakva imje uloga u buducim zbivanjima na ovim prostorima. Mi koji nismo Srbi,a nismo zatrovani nacionalizmom, plasimo se toga sutra.

Ruben

23.11.2017. 18:07

@Viktor - drugim recima vi koji niste nista ste navikli da uvlacenjem mocnicima dobijate i na Drini i na Cupriji ; General je dobijao hrabroscu upornoscu inteligencijom i istrajanoscu u borbi. I kao takav ce i ostati u istoriji Srpskog naroda ; mada je vasa konstatacija tacna: Srbi su definitivno svesni gde su im neprijatelji i ko radi uporno na njihovom unistenju.

Viktor

24.11.2017. 05:30

@Viktor - Ruben.- Mi koji nismo Srbi, nismo zbog toga "nista" zar ne Ruben. Dakle,procitaj komentar, malo razmisli - ako to umijes, pa daj svoju ocjenu.Dozvoljavas, da i mi koji nismo sto i Ti, imamo pravo na misljenje svojoma ne tudjom glavom poput Tebe. Vrijeme ce pokazati.

драгана

24.11.2017. 14:39

@Viktor - Viktore,naravno da možete misliti i komentarisati.General Ratko već ima svoje mesto u srpskom narodu.Politiku ćemo u tom slučaju ostaviti po strani.Ne bavite se prozorljivošću.Srpski narod je preživeo i mnogo gore i duže od ovoga što su mu bile 90.godine,i pri tom bio tampon zona za evropske guzice,pa i za vas.Gledajte,bolje,šta ćete,vi tamo, sa sobom.Sada kada nemate Srbe za neprijatelje i "očistili" ste se od nas,imate li ideju šta ćete?