Reno predstavio kaptura

P. Ž.

12. 09. 2019. u 22:54

Рено представио каптура

Foto promo

Posle 1,5 miliona prodatih primeraka u više od 90 zemalja sveta, došlo je vreme za novi "reno kaptur"

POSLE 1,5 miliona prodatih primeraka u više od 90 zemalja sveta, došlo je vreme za novi "reno kaptur".

Pravo mesto za promociju najprodavanijeg gradskog terenca je Salon automobila u Frankfurtu.

Čast da svetskoj javnosti, na jednom od najposećenijih salona automobila u Evropi predstavi noviog "kaptura" pripala je Tjeriju Boloru glanom direktoru "Grupe Reno" i "Lorensu ven der Ekeru" izvršnom potpredsedniku odeljenja za dizajn.

- "Reno kaptur", najprodavaniji automobil u segmentu već sedam godina, potpuno je obnovljen i sada je još sigurniji, prilagodljiviji, sa više mogućnosti personalizacije i sve to u nikad privlačnijem ruhu. Sve te odlike su osnov njegovih globalnih ambicija, pre svega na kineskom tržištu - istakao je Bolor.

On je istakao da je ovo samo nastavak jedne uspešne priče.

- Za razvoj novog "kaptura" kao početnu tačku uzeli smo samo najbolje i najcenjenije karakteristike prethodne generacije i podigli ih na viši nivo. Napravili smo revoluciju u unutrašnjosti, preoblikovali karoseriju i učinili "kaptur" još prilagodljivijim.Kvalitet života u automobilu je za "Reno" apsolutni prioritet. Kvalitetniji, napredniji, potpuniji SUV: novi "kaptur" je 100 odsto "kaptur", i još mnogo više - zaključio je Bolor.

Pročitajte još - Predstavljen novi "difender"

Dizajn automobila je često presudan kod izbora savremenih vozila.


- Druga generacija, konstruisana na Alijansinoj novoj modularnoj platformi, odgovara na pitanja mobilnosti budućnosti i nudi najnaprednija tehnološka rešenja u pogledu povezanosti (Renault EASY CONNECT), sa pratećim povezanim uslugama i novim multimedijalnim sistemom "EASY LINK" - kaćže Van der Eker - Fokusirani smo i na sistem asistencije u vožnji i tu je "CAE" (sistem za pomoć u vožnji autoputem i u saobraćajnim gužvama) ,drugog nivoa.

Naravno i u ovom modelu će "Reno" primeniti hibridni sistem dodajući u izbor pogonskih jedinica "E-TECH Plug-in".


- Od 2020. novi "kaptur" će biti prvi automobil u klasi dostupan sa plug-in hibridnim motorom. Razvili smo jedinstven sistem prenosa prilagođen potrebama hibridnog motora i uparili ga sa sistemom za upravljanje energijom preuzetim direktno iz Formule 1. U "Renou" nastojimo da tehnologiju i inovacije učinimo dostupnima širokom krugu kupaca. To je naša priča. To je naša budućnost - rekao je Tjeri Bolor, glavni direktor Grupe Reno, predstavljajući ovaj novitet.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)