Nije svejedno iz koje posude pijete ovaj napitak: Najukusniji je čaj iz porcelana

S. D.

15. 01. 2020. u 15:26

Није свеједно из које посуде пијете овај напитак: Најукуснији је чај из порцелана

Depositphotos

Stručnjaci tvrde da čaj ima najbolji ukus ako ga pijemo iz porcelanske šolje, na temperaturi od 60 stepeni. Prihvatljive su i keramičke, a njihova prednost je u tome što duže zadržavaju toplotu

ZA mnoge je ispijanje čaja poseban ritual i zadovoljstvo. Ukoliko ste i vi među njima, evo nekoliko korisnih saveta. Najbolje je da se služi iz čajnika, ali na ukus ovog napitka može da utiče materijal od koga je napravljen. Preporučuju se porcelan i staklo, a trebalo bi izbegavati aluminijum, teflon i plastiku.

Stručnjaci tvrde da čaj ima najbolji ukus ako ga pijemo iz porcelanske šolje, na temperaturi od 60 stepeni. Prihvatljive su i keramičke, a njihova prednost je u tome što duže zadržavaju toplotu. Takođe, rub šoljice bi trebalo da bude tanak kako bismo lakše mogli da pijemo čaj. Izbegavajte šoljice od nerđajućeg čelika - prevruće su, a ukoliko su oštećene mogu da ispuste metal u čaj i tako mu promene ukus. Najgore su plastične šolje, jer mogu da ispuste hemijske supstance štetne po zdravlje, a utiču i na aromu i ukus čaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije