Narodno pozorište: Konkurs za direktora 24. maja

Tanjug

subota, 20. 04. 2019. u 22:15

Народно позориште: Конкурс за директора 24. маја

Foto: P. Mitić

Konkurs za direktora beogradskog Narodnog pozorišta biće raspisan 24. maja, a rok za podnošenje prijava kandidata je 7. jun, odlučio je Upravni odbor nacionalnog teatra na jučerašnjoj sednici

Konkurs za direktora beogradskog Narodnog pozorišta biće raspisan 24. maja, a rok za podnošenje prijava kandidata je 7. jun, odlučio je Upravni odbor nacionalnog teatra na jučerašnjoj sednici, potvrdila je Tanjugupredsednica Odbora Jasna Dimitrijević.

Dimitrijevićeva je rekla i da se UO NP obavezao da Ministarstvu kulture dostavi predlog novog direktora Narodnog pozorišta u Beogradu do kraja aktuelne sezone koja se završava krajem juna.

Osim Jasne Dimitrijević, u Upravnom odboru NP su i Nikola Mijailović, operski pevač i profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, primabalerina Ašhen Ataljanc, Filip Bojić, docent na Pravnom fakultetu u Beogradu, Marko Čkonjević, menadžer sa iskustvom u marketingu i komunikacijama u kulturi, Dejan Kolarov, solista Baleta NP, i Jasna Nuhović, pravnica zaposlena u nacionalnom teatru.

Vlada Srbije smenila je 20. novembra, na lični zahtev, upravnika Narodnog pozorišta Dejana Savića i na njegovo mesto postavila rediteljku Ivanu Vujić.

Bio je to epilog jednomesečne krize u Narodnom pozorištu u kojem je, posle smene Željka Hubača, direktora Drame našeg nacionalnog teatra, deo glumačkog anasambla tražio smenu Dejana Savića.

Vujićeva je u statusu vršioca dužnosti direktora Narodnog pozorišta u Beogradu, a odmah nakon imenovanja Tanjugu je kazala da je pred njom veliki posao i odgovornost.

"Ljubav je najvažnija reč u umetnosti, ljubav je ključna reč i za moj angažman u Narodnom pozorištu, jer ću pokušati da vratim ljubav među te brojne vrhunske umetnike i sve zaposlene u našem najznačajnijem teatru", kazala je tada Ivana Vujić.

Ona je istakla da će se potruditi da Narodno pozorište ima vrhunski umetnički i stvaralački renome, kakav se očekuje od najvažnije nacionalne teatarske kuće.

"Važno je da uspostavimo inspirativnu, stvaralačku atmosferu u pozorištu", zaključila je Vujićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije