ZAVRŠEN FESTIVAL AMATERSKIH POZORIŠTA: Zlatna maska za Malograđane

D. B. M.

subota, 29. 07. 2017. u 07:56

ЗАВРШЕН ФЕСТИВАЛ АМАТЕРСКИХ ПОЗОРИШТА: Златна маска за Малограђанe
"Malograđanska svadba" najbolja na ''Festivalu festivala'' u Trebinju

PREDSTAVA "Malograđanska svadba", pozorišta "Stevan Sremac" iz Crvenke, najbolja je predstava u celini 60. "Festivala festivala", na upravo završenoj smotri amaterskih pozorišta u Trebinju, odlučio je stručni žiri kojem je predsedavao reditelj Egon Savin.

Ansamblu iz Crvenke, pored Zlatne maske, stručni žiri dodelio je još dve nagrade: Radoju Čupiću za najbolju režiju - za kreativnost i celovitost rediteljskog postupka, te za najbolju kolektivnu igru, energiju i preciznost.

Žiri publike za najbolju predstavu proglasio je takođe "Malograđansku svadbu". Zlatna maska za najboljeg glavnog glumca - za ubedljiv glumački izraz, dodeljena je Željku Miloševiću, za ulogu Blaža Milošića, u predstavi "Pisac porodične istorije", Gradskog pozorišta Trebinje. Zlatna maska za epizodnu žensku ulogu dodeljena je Vesni Đurić za ulogu Jovanke Milošić u predstavi "Pisac porodične istorije", Gradskog pozorišta Trebinje. Zlatna maska za najbolju glavnu žensku ulogu - za najkompleksniju glumačku igru, dodeljena je Jovani Petrović za ulogu Malog /Milice/ u predstavi "Dragi tata", Studija glume "Teatar 011" iz Beograda.

Specijalna nagrada za duhovit komentar balkanske stvarnosti dodeljena je tekstu "Poslednja porodica", Vahida Durakovića.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije