SUDSKI VEŠTACI OPET ZATAJILI: Nastavljeno suđenje Vladanu Grahovcu za ubistvo Jelice Tatarovski u Nišu

J. Ć.

22. 10. 2020. u 18:09

СУДСКИ ВЕШТАЦИ ОПЕТ ЗАТАЈИЛИ: Настављено суђење Владану Граховцу за убиство Јелице Татаровски у Нишу

Foto privatna arhiva

NAKON što su jedno ročište odložili zbog godišnjeg odmora, a na drugom zatražili predmet od sudije kako bi uradili dopunsko veštačenje, članovi komisije veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu ni juče nisu mogli da se izjasne o stanju uračunljivosti ikonopisca Vladana Grahovca, koji se tereti da je sa 26 uboda nožem 31. avgusta prošle godine usmrtio Jelicu Tatarovski (82).

Iako im je sudija Višeg suda u Nišu Mirko Drašković još sredinom septembra uredno dao sve spise, veštaci ni ovoga puta nisu uradili dodatno veštačenje, smatrajući da je za tako nešto najbolje da se optuženi smesti u bolnicu na neko vreme i da se izjasni o navedenom krivičnom delu.

Foto privatna arhiva

Tekst potpisa

Na to je Grahovac rekao da je on sve što je izneo na sudu već rekao i veštacima u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, a zatim je odbrana zatražila da se veštačenje ponovo uradi i to od strane medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Nišu.

Sudija je odbio ovaj zahtev odbrane, ali je obavezao predstavnike komisije da u roku od 15 dana ostave pisani nalaz o stanju uračunljivosti optuženog u trenutku ubistva, kao i da se naredni put pojavi jedan od lekara članova komisije, a ne samo psiholog.

Naredni pretres zakazan je za 27. novembar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)