RASPISAN KONKURS ZA NAGRADU "SLAĐANA VELJKOVIĆ": Novinari i redakcije mogu poslati svoje predloge do 15. juna

J. S.

06. 05. 2021. u 10:11

PO TREĆI put ove godine biće dodeljena novinarska priznanja "Slađana Veljković".

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА НАГРАДУ СЛАЂАНА ВЕЉКОВИЋ: Новинари и редакције могу послати своје предлоге до 15. јуна

Foto: Novosti

Kao i ranijih godina i ove godine biće dodeljena tri ravnopravna priznanja u vidu plakete i novčanog iznosa od 200 evra. Sponzor ovogodišnje nagrade je kompanija  „Knauf Insulation“ iz Surdulice.

Novinari i redakcije mogu poslati svoje predloge za tri kategorije gde će se birati najbolja medijska ostvarenja:

  • Nagrada za najbolju reportažu
  • Nagrada za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima
  • Nagrada za novinarski poduhvat

Prerano preminula novinarka Slađana Veljković, svojim reportažama objavljenim u dnevnom listu "Večernje novosti", gde je do svoje smrti radila kao dopisnik iz Pčinjskog okruga, ostavila je neizbrisiv trag naročito u živopisnim pričama o običnom čoveku.

Nagrada za najbolji uređivački rad dodeljuje se kao omaž njenom uređivačkom radu u nedeljniku „Vranjske“.

Slađana Veljković je živela za junake svojih priča, svojim pisanjem pokretala je sve institucije kako bi pomogla onima kojima je pomoć potrebna, zbog toga dodeljujemo nagradu novinarima koji su uspeli da svojim izveštavanjem pomere granice novinarstva.

Na konkursu mogu učestvovati novinari iz svih sfera novinarstva (televizija, štampani i online mediji) sa teritorije Srbije i iz redakcija iz regiona  koje izveštavaju na srpskom jeziku.

Radove kojima se konkuriše treba poslati na email adresu: nagradasladjanaveljkovic@gmail.com najkasnije do 15. juna 2021 godine. U obzir dolaze svi sadržaji objavljeni od 8. jula 2020. godine do 15. juna 2021. godine.

Ove godine odluku o dobitnicima doneće stručni žiri na čelu sa Momčilom Popovićem, šefom DESK -a Večernjih novosti iz Beograda. U žiriju je i LJubica Zdravković – DŽonov urednica RTV Vranje iz Vranja kao i LJiljana Stojanović urednica Regionalne agencije Jugpress.

Momčilo Popović/Foto: Novosti

Iz Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, podsećaju da su odabrali 8. jul dan smrti Slađane Veljković za dodelu nagrade, jer žele da tog dana živi novinarstvo i uspomena na nju, ali kako dodaju u zavisnosti od epidemiološke situacije taj datum može biti promenjen.

- Prošle godine, naši prijatelji iz kompanije Alfa Plam pomogli su da dodelimo novčana priznanja dok je ove godine generalni sponzor „Knauf Insulation“ iz Surdulice. Nagrada podrazumeva i dizajniranu i ručno izrađenu statuu iza čijeg idejnog rešenja i izrade stoji Negovan Jovanović – kaže Jelena Stojković predsednica upravnog odbora Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) koji je ustanvio i deodeljuje ovu nagradu uz punu podršku naše medijske kuće.

prošlogodišnji dobitnici nagrada/Foto: Novosti

Prošle godine među nagrađenim novinarima iz cele Srbije bila je i naša dopisnica Jelena Ćosin iz Niša.

Prema njenim rečima Grad Vranje ponudio je logističku pomoć u smislu organizacije dodele priznanja dobitnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)