TRAŽE KRIVCA ZA POGREŠNU DOZU: Ministarstvo će ispitati spornu revakcinaciju u Vranju

J. S.

01. 03. 2021. u 21:36

ТРАЖЕ КРИВЦА ЗА ПОГРЕШНУ ДОЗУ: Министарство ће испитати спорну ревакцинацију у Врању

Slađan Antić / Foto J. S.

SLUČAJ Vranjanca Slađana Antića Gere, koji je vakcinisan "Fajzerovom", a očigledno greškom revakcinisan kineskom vakcinom, uzburkao je javnost u Vranju.

U prvoj izjavi, dr Jadranka Ajanović, upravnica vranjskog Doma zdravlja, rekla je da joj se čini da je tako nešto nemoguće. U međuvremenu iz Ministarstva zdravlja je navodno naloženo ispitivanje celog slučaja. Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo, rekao je da će, po nalogu premijerke, tim otići u Vranje zbog ovog slučaja.

A Slađan Antić objasnio je da je bio revoltiran jer mu niko iz Ministarstva zdravlja, Zdravstvenog centra i "Batuta" nije odgovorio na prvi dopis. Nakon što je sa svojom pričom izašao u javnost, telefonirao mu je državni sekretar u Ministarstvu zdravstva dr Mirsad Đerlek.

- Čovek je bio vidno zainteresovan za moje zdravlje. Nije negirao da je u pitanju propust i rekao da će neko odgovarati zbog toga. Ja sam siguran da niko nije imao lošu nameru, ali sam sa druge strane zabrinut zbog kompleksne zdravstvene situacije, jer sam preležao koronu i imam dijabetes - kaže Antić.

Podsećamo da je Antić došao na revakcinu u Sportskoj hali Vranje, dao karton sestri i otišao na lekarski pregled kod lekara sa kojim se poznaje, pa su prijateljski ćaskali o tome kako se oseća posle preležane korone, dok ga je sestra vakcinisala. Kada mu je doktor rekao da kineska vakcina odlično štiti, shvatio je da je došlo do zabune.

Kako nam je u ponedeljak potvrđeno iz više izvora, u Zdravstvenom centru je obavljena kontrola, da bi se videlo kako je došlo do propusta, ali niko nije želeo da iznosi više detalja.

U Vranju se spekuliše da Antić nije jedini koji je dobio pogrešnu vakcinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)