“PRŠTE” SLAVLJA U IGRAONICAMA: U Leskovcu ovih dana mnogi roditelji i vlasnici objekata ne haju za epidemiju

I. MITIĆ

10. 02. 2021. u 06:08

U POJEDINIM dečjim igraonicama u Leskovcu, uprkos pretećem širenju virusa korona i vanrednoj situaciji koja je zbog toga uvedena, počele su proslave dečjih rođendana, što protivepidemijske mere u ovdašnjim školama dovodi do apsurda.

“ПРШТЕ” СЛАВЉА У ИГРАOНИЦАМА: У Лесковцу ових дана многи родитељи и власници објеката не хају за епидемију

Foto Depositphotos

Dok u obrazovnim ustanovama država insistira na onlajn nastavi, predavanjima u manjim grupama i u više smena, dečje igraonice su trenutno mesto gde sve ove mere gube smisao, jer se u njima druže ne samo deca iz iste već i iz različitih škola i vrtića. Stručnjaci ukazuju na veliki epidemiološki rizik, a nadležni za kontrolu - ćute.

Iako je epidemiološka situacija složena, vlasnici pojedinih dečjih igraonica ipak su odlučili da "otvore svoje vrata" kao da opakog virusa više nema. Neki to čine pod formom "poziva na igru", ali je činjenica da među mališanima u Leskovcu uveliko kruže i pozivnice na dvočasovne proslave rođendana. U istoj igraonici, u toku jednog dana, održi se i više ovakvih zabava, što ukazuje da epidemiološki rizik sa svakom novom proslavom progresivno raste.

U sanitarnoj inspekciji Jablaničkog upravnog okruga ističu da su kontrole poštovanja protivepidemijskih mera svakodnevne i gotovo neprekidne, ali da subjekte kontrole, svojim planovima, određuje nadležno ministarstvo. Zbog toga su nas za sve dodatne informacije uputili na Ministarstvo zdravlja, od koga do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!