"MOŽDA SE POJAVI KOVID-23!" Danica Grujičić uputila važan apel građanima: To je najopasnije!

Novosti online

10. 11. 2020. u 21:26

МОЖДА СЕ ПОЈАВИ КОВИД-23! Даница Грујичић упутила важан апел грађанима: То је најопасније!

Foto VN

PROF. dr Danica Grujičić, neurohirurg i direktor Instituta za onkologiju i radiologiju u Kliničkog centra Srbije apelovala je na građane da izbegavaju okupljanja.

- Onkološki pacijenti se leče na isti način na koji su se lečili i prošle godine. U sva tri talasa smo imali zaposlene koji, srećom, nisu imali težu kliničku sliku. Mi sutra radimo šest operacija jer tumori mozga ne mogu da čekaju. Moj apel svima je: Nikako okupljanje, bez obzira da li se radi o otvorenom ili zatvorenom prostoru - rekla je Danica Grujičić.

Ona kaže da virus korona nije izmišljotina, a da je jedini način da se problem reši, proizvodnja vakcine, te istakla važnost toga da Srbija bude vakcinalno suverena država.

- Bila sam na otvorenom, nosila sam masku i svejedno sam dobila koronu. Istog dana sam se zakucala u krevet. Mi ćemo morati naučiti da živimo sa koronom, možda se pojavi i Kovid-23, zato moramo da se naviknemo na mere - kazala je ona na RTS-u.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba, Zoran Gojković, kaže da normalnog života još u jednom periodu neće biti, te da i dalje jedan broj ljudi ne shvata opasnost od virusa korona.

- Moramo svi zajedno, složno da radimo na rešavanju ovog problema - rekao je Gojković.

Direktor Kliničkog centra u Kragujevcu doktor, Predrag Sazdanović je istakao da je epidemiološka situacija u Kragujevcu teška.

- Mi ćemo moći izdžati, ali ne beskonačno - rekao je on.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je istakao da je važno da odgovaraju organizatori onih koji organizuju žurke posle 23 časa.

- Grad sprovodi mere koje donosi krizni štab. Mi insistiramo na promeni zakonskih propisa, kako ne bi samo sanitarni inspektori mogli da proveravaju poštovanje mera. Izmenom zakona, to će biti omogućeno i komunalnim milicionerima - kazao je Vesić.

On je istakao da je važno i pridržavanje mera i to da privreda radi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Predrag Milosevic

14.12.2020. 00:35

Mere mora da budu 1. jasne 2. tacne 3. konkretne strigo se zabranjuje.... vizacima, na nastave saobracaj u slucaju da im udje putnika bez mase 4. svim trgovinama, da usluze, komuniciraju ili naplate robu licima bez maske 5. zabranjuje se svim zaposlenima u javnim ustanovama komunikacija sa ljudima bez maske STITECI SEBE STITITE SVE NAS ....