POTPISAN UGOVOR ZA DONACIJU 463 HILJADE DINARA FONDACIJI NORBS PLUS

Novosti online

26. 11. 2021. u 11:00

ZAHVALjUJUĆI velikom odzivu humanitarnoj akciji Roma Company, obezbeđena su sredstva za osmogodišnju Lenu Janković.

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА ДОНАЦИЈУ 463 ХИЉАДЕ ДИНАРА ФОНДАЦИЈИ НОРБС ПЛУС

Jelena Anđelković Roma Compay/ Marko Radovanac NORBS

Kažu da je detinjstvo najlepši period u životu jednog čoveka. Doba kada imamo najmanje briga, doba kada se rađaju prva prijateljstva, prve ljubavi. Doba kada je sve bezbrižno i lako, doba kada drugi brinu o nama, kada nas uče pravim vrednostima. Mališani iz predškolskih ustanova i osnovnih škola širom Srbije pokazali su šta znači biti pravi drug i položili su najznačajniji životni ispit – empatija i humanost, a to je ujedno i bio cilj ovog humanitarnog projekta.

Povodom obeležavanja 30 godina rada i izrade humanitarnog kalendara, Roma Company organizovala je likovni konkurs pod nazivom „Crtežom do sreće“, u kojem su pravo učešća imala predškolska deca i učenici osnovnih škola iz čitave Srbije. Plemenitim gestom i kreativnim pristupom dece širom Srbije prikupljeno je više hiljada crteža. Za svaki pristigli crtež Roma Company je donirala simboličan iznos od 100 RSD i na taj način obezbeđen je celokupan iznos od 463.000 dinara neophodan za nabavku aparata Cough assist za Lenu Janković, koja boluje od retkog oblika spinalne mišićne distrofije.

NORBS PLUS

Humanitarnim likovnim konkursom „Crtežom do sreće“, Roma Company kao društveno odgovorna kompanija, želi da ukaže na značaj svakog pojedinca i njegov doprinos nečijoj sreći.

- Veoma smo srećni i zadovoljni što su naši najmlađi prepoznali značaj ove akcije i na jedan plemenit i kreativan način odazvali se u velikom broju. Ponosni smo na činjenicu da je naš Humanitarni konkurs podržalo preko 60 ustanova širom Srbije. Ovim putem želeli bismo da se zahvalimo svoj deci, njihovim roditeljima, vaspitačima, učiteljima, profesorima, na neverovatnom duhu i entuzijamu koji su se pokazali kao uzdanica u ostvarenju nečije sreće - izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

U narednim danima malenoj Leni Janković biće doniran aparat Cough assist, koji će obezbediti Roma Company u saradnji sa Fondacijom NORBS Plus. Ova fondacija bavi se nabavkom medicinsko-tehničkih pomagala za obolele od retkih bolesti, kao i poboljšanjem kvaliteta njihovog svakodnevnog života.

(Promo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!