AVGUST ĆE BITI VREO U CELOJ EVROPI: U nekim zemljama do 47 stepeni - Ovo je detaljna vremenska prognoza

Novosti online

02. 08. 2021. u 13:30

NAJINTENZIVNIJI toplotni talas godine i dalje traje širom jugoistočne Evrope, sa najvišim izmerenim temperaturama između 42 i 45 stepeni Celzijusovih na jugu Italije, preko Grčke do zapadne Turske proteklih nekoliko dana. Dok ulazimo u avgust, očekuje se da će toplotni talas postati još jači i možda dovesti do obaranja rekorda u Evropi, a očekuje se temperatura do 47 stepeni.

АВГУСТ ЋЕ БИТИ ВРЕО У ЦЕЛОЈ ЕВРОПИ: У неким земљама до 47 степени - Ово је детаљна временска прогноза

Novosti

Dok je jul bio vreo širom južnog i jugoistočnog dela evropskog kontinenta, mesec se završio sa ekstremnom vrućinom protekle nedelje i tokom vikenda. Najgora vrućina bila je širom južne Italije, Grčke i Turske, kao i u Albaniji, Severnoj Makedoniji, južnoj Srbiji i Bugarskoj.

Temperature su se postepeno povećavale posle utorka, nakon što je iznad Mediterana i Balkanskog poluostrva došlo do intenziviranja toplotnog talasa. Do sada su posmatrane maksimalne temperature bile do skoro 45 stepeni ovog vikenda.

Dok ulazimo u prvu nedelju avgusta, toplotni talas će postati još jači, piše Severe weather. Očekuje se da će se prognozirane maksimalne temperature u delovima južnog Balkanskog poluostrva od ponedeljka do četvrtka popeti vrlo blizu dosadašnjem evropskom toplotnom rekordu.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SVETSKI DAN DIVLJIH VRSTA: Očuvanje bioraznolikosti za budućnost