Razmak od DVA METRA i u VODI: Evo kako će izgledati kupanje na Adi Ciganliji ovog leta, uvedeno PRAVILO koje će morati da se poštuje

G. N.

subota, 23. 05. 2020. u 00:25

Размак од ДВА МЕТРА и у ВОДИ: Ево како ће изгледати купање на Ади Циганлији овог лета, уведено ПРАВИЛО које ће морати да се поштује

PRAVILA Kupanje na Adi pod posebnim uslovima/Foto M. Anđela

Sezona kupanja na Adi Ciganliji zvanično počinje 13. juna, uz uputstva Zavoda za javno zdravlje
IAKO je epidemiološka situacija poremetila planove za ovu godinu na svim nivoima, po svemu sudeći, za Adu Ciganliju to ne važi. Vanredno stanje nadležni u preduzeću iskoristili su da održe zelenilo, parkove, plažu i propratne mobilijare kao da je redovna situacija. Premda oslabljenog kapaciteta, kupalište će biti otvoreno 13. juna, uz poštovanje svih bezbednosnih preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Datum za početak sezone je određen, međutim, stanje sa virusom korona diktiraće sve. Iz JP "Ada Ciganlija" očekuju da će građani uglavnom poštovati preporuke da ostanu u Srbiji, pa su shodno tome potpuno spremni za veliki broj posetilaca tokom leta.


- Od izuzetne je važnosti da se poštuju i primenjuju opšte preporuke - rekli su nam iz JP "Ada Ciganlija". - Bitno je da se poštuje fizička distanca, da se pojača lična higijena, kao i higijena prostora, dezinfekcija ruku, opreme i pribora. Svako treba da ima ličnu zaštitnu opremu u zatvorenom prostoru.


Kada je reč o ponašanju na plaži, i tu su jasna uputstva. Jedno od najvažnijih pravila jeste - držanje distance.


- Preporučeno rastojanje između posetilaca jeste dva metra u svim pravcima. Plažni inventar trebalo bi dezinfikovati posle svake upotrebe. Ova preporuka držanja distance odnosi se i na boravak u vodi - kažu iz uprave Savskog jezera.


Kako naglašavaju iz "Ade", a prema preporukama GZJZ, posetioci koji borave na kupalištu moraju striktno da se pridržavaju mera lične higijene. U slučaju simptoma respiratorne ili druge infekcije, treba da budu odgovorni i da ne dolaze na kupalište. Tuširanje pre i nakon ulaska u jezero novo je pravilo kojem svi Beograđani i gosti prestonice treba da se prilagode.


TRIM STAZA

RADOVI na pošljunčavanju će se obaviti nesmetano i bez zakašnjenja, obećavaju iz uprave kupališta. U prirodnom ambijentu, postavljena je nova kružna trim-staza, dužine 500 metara sa gumenom podlogom. Tokom vanrednog stanja, rekonstruisani su svi sportski tereni koji su besplatno dostupni svima.Komentari (3)