Vesić: Očišćene trase koridorskih linija gradskog prevoza

Tanjug

24. 03. 2020. u 11:01

Весић: Очишћене трасе коридорских линија градског превоза
Sva vozila Zimske službe Beograd puta su na terenu, a prvo su očišćene trase koridorskih linija gradskog prevoza
Sva vozila Zimske službe Beograd puta su na terenu, a prvo su očišćene trase koridorskih linija gradskog prevoza, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić za RTS.


On je precizirao da je trenutno na terenu 70 kamiona, 22 multikar i 15 utovarnih vozila, kao i 124 radnika Zimske službe Beograd-puta.


"Sinoć je oko 20 časova počeo da pada sneg, u višim delovima grada je palo preko deset centimentara i imamo najavu da će nastaviti da pada do sutra u 14 časova te da će pasti još oko 15 centimetara. Mi se nalazimo u trećem stepenu pripravnosti. Sada prvo čistimo 32 koridorske linije gradskog prevoza i to je prvi A prioritet, a sve ostale ulice su prvi B prioritet. Tokom jutra smo uspeli da očistimo i jedan i drugi prioritet, bacili smo oko 380 tona soli, 150 tona mešavine, ulice su prohodne, a ima i manje saobraćaja", istakao je Vesić.


On je dodao da su na terenu i radnici svih drugih komunalnih preduzeća, JKP "Gradska čistoća" čisti stajališta koja su u funkciji, JKP "Zelenilo Beograd" trotoare, čisti se ispred domova zdravlja i bolnica jer su to sada najvažnije institucije koje moraju da budu dostupne građanima.


"Preduzete su sve mere zaštite za radnike koji se nalaze na terenu. Tokom noći je stigao avion iz Kine u kome se nalazi oko sto hiljada maski koje su poklonili kineski privrednici koji žive i rade u Beogradu i to će biti dovoljno za potrebe svih naših službi za 12 dana", naglasio je zamenik gradonačelnika.


On je ponovo apelovao na građane da ostanu kod kuća i poslušaju savete iz Vlade Srbije i epidemiologa kako bismo svi zajedno izašli iz ove krize, preneo je Beoinfo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)