Jovčići izbačeni iz stana, Aničići osmi put spaseni: Borba porodica sa izvršiteljima

A. VOJINOVIĆ

sreda, 11. 03. 2020. u 06:01

Јовчићи избачени из стана, Аничићи осми пут спасени: Борба породица са извршитељима

Građani i komšije u žarkovačkoj Ulici Siniše Stankovića / Foto K.

Izvršitelji u utorak ujutru zakucali na vrata porodica u Žarkovu i na Dorćolu. Iseljena je Gordana (84) sa sinom, dok su Aničići osmi put spaseni. Osnovni dug od 5.500 evra porodica Jovčić je skoro u potpunosti vratila

NA vrata porodice Jovčić u Ulici Siniše Stankovića 15 u Žarkovu u utorak rano ujutru "zakucali" su pripadnici MUP sa javnom izvršiteljkom i izbacili na ulicu Gordanu (84) i njenog sina Aleksandra. Na drugom kraju grada, u Ulici Visokog Stevana 54 na Dorćolu bilo je zakazano osmo iseljenje Tatjane Aničić i njenog maloletnog sina Boromira. Nadležni su se pojavili, ali je iseljenje odloženo uz pomoć velikog broja ljudi koji se okupili da ih spasu od izbacivanja na ulicu.


Kako su reporterima "Novosti" ispričali aktivisti iz "Krova nad glavom", oni su podržavali porodicu Aničić na Dorćolu u zakazano vreme za iseljenje, kada su u međuvremenu saznali da su se u Žarkovu pojavili policajci sa javnom izvršiteljkom Ivanom Bukaricom sa namerom da isele porodicu Jovčić, što su ubrzo i učinili.


- Izbacivanje iz stana porodice Jovčić je bilo nenajavljeno, a oni su došli da ih isele u isto vreme kada je bilo zakazano i Tatjanino iseljenje, što, smatramo, nije slučajnost - za naš list pričaju članovi "Krova nad glavom". - Aleksandar Jovčić sa majkom, kojoj je pozlilo, iseljeni su iz jedinog doma navodno zbog zelenaškog duga.


Prema navodima članove ove organizacije, Jovčići su osnovni dug, odnosno pozajmicu od 5.500 evra, skoro u potpunosti vratili. Sud je propisao da se ta suma sa zakonskom zateznom kamatom majci prinudno odbija od penzije - 80 evra mesečno, što su i plaćali više godina.


Tatjana Aničić i njen sin Boromir i ovoga puta ostali su u svom stanu na Dorćolu. Ona se pre ovoga odbranila od iseljenja čak sedam puta, a kao i dosada u pomoć su joj pritekli mnogobrojne komšije i građani.


- Tanja je u sudskom postupku, koji je godinama vođen njoj iza leđa, lažno predstavljena kao "treće lice", iako je stan kupila i isplatila u celosti - istakli su iz "Krova".


DEČAK BRANIO DOM IGRAČKAMA


NA JEDNOM od prethodno zakazanih iseljenja porodice Aničić Tatjanin sin Boromir raznežio je sve kada je ispred vrata njihovog stana ostavio igračke bagera kako bi sprečio izvršitelje i policiju u njihovoj nameri.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)