Svi ugovoreni radovi na Trgu republike završeni su i kako je ranije najavljeno, saobraćaj će biti pušten 1. novembra 2019, saopštio je Beoinfo.

Odluka o izmeni ugovora sa izvođačem radova, koja je doneta, nipošto ne znači nikakve dodatne radove na terenu, precizirano je iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.


PROČITAJTE JOŠ -
Grad priprema odluku: Uskoro i kreditiranje radova na zgradama

Otuda senzacionalistički naslovi u pojedinim medijima, u kojima se navodi da je „Štrabag” tražio produženje roka i da ga je dobio do 23. januara 2020, naprosto nemaju za cilj plasiranje istine već izvlačenje iz konteksta i pokušaj da se napravi pompezna vest tamo gde je nema, navodi se u saopštenju.


Naime, Odluka o izmeni ugovora o javnoj nabavci doneta je isključivo zbog toga što je prethodni ugovor isticao 25. oktobra. Da bi sve bilo u skladu sa zakonom, doneta je pomenuta odluka zbog dugotrajnih procedura, odnosno vremena koje je potrebno da bi se izradila neophodna dokumentacija u vezi sa ugovorom. Kako ponavljaju iz Direkcije, ugovoreni radovi su završeni i neće biti nikakvih dodatnih radova na terenu.