Bez blokade raskrsnica dok traje obnova ulica

S. B. Milošević

16. 06. 2019. u 17:28

Без блокаде раскрсница док траје обнова улица

Foto Beoinfo

Počinju radovi u 27. marta, deo Karađorđeve asfaltiran. Za vreme raspusta će biti odrađena velika čvorišta

RADOVI na prvoj fazi obnove ulica od Ruzveltove do Takovske počeli su u subotu, čime je otpočela rekonstrukcija četiri velika bulevara, 27. marta, Kraljice Marije, DŽordža Vašingtona i Cara Dušana. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da će obnova ulica, koja je podeljena u tri faze, trajati 200 dana. Ujedno, Vesić je u subotu obišao radove i u Karađorđevoj ulici, uz obećanje da će saobraćaj ovde biti pušten do 1. septembra.

Pročitajte još: Vesić: Rekonstrukcija tri kilometra bulevara do 20. decembra

Kako su "Novosti" već pisale, prvo će se raditi deo od Ruzveltove do Takovske, onda deonica od Takovske do Francuske, a na kraju deo od Francuske do Ulice Tadeuša Košćuška. Kompletna rekonstrukcija trebalo bi da bude završena do 20. decembra.

Vesić i naglasio da se saobraćaj u gradu smanji 30 odsto kad počne školski raspust tako da će za to vreme biti odrađena velika čvorišta.

Pročitajte još: BEOGRAĐANI, OPREZ: U subotu počinje obnova još ulica, evo kako će se odvijati saobraćaj

- To su raskrsnice Starine Novaka, Francuske, Takovske i Bulevara despota Stefana. Sve vreme radova biće prohodna po jedna saobraćajna traka. Nijednog časa, osim kada se budu baš asfaltirale u noći između subote i nedelje, raskrsnice neće biti zatvorene za saobraćaj - rekao je Vesić.

On je u subotu obišao radove i u Karađorđevoj ulici, gde je završeno asfaltiranje jednog dela ulice. Saobraćajnica bi trebalo da bude završena do 1. septembra i puštena za saobraćaj, a onda će se nastaviti rekonstrukcija samog keja.

UTAKMICA NA VIDIKOVCU

ZAMENIK gradonačelnika prisustvovao je u subotu revijalnoj košarkaškoj utakmici na Vidikovcu, na terenu na kome su nedavno postavljene nove konstrukcije i table za koš.

Foto P. Mitić


- Postavili smo table i konstrukciju za koševe i to nije veliki trošak za grad, ali na taj način pokazujemo i da sa malo sredstava možemo da unapredimo život građana. U ovom delu grada planiramo i izgradnju parkinga jer je to najveći problem za žitelje - kazao je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije