NOLE JE PRVI FAVORIT: Srbin u pohodu na 11. pehar

TIP redakcija

13. 01. 2024. u 12:03

SRPSKI teniser Novak Đoković prvi je favorit da podigne veliki pehar

НОЛЕ ЈЕ ПРВИ ФАВОРИТ: Србин у походу на 11. пехар

FOTO: Tanjug/AP

Novak Đoković favorit na prvom grend slemu u sezoni – nikakva novina. Kladionice su sa razlogom dale najveće šanse našem asu na Australijan openu (14-28. januara) da se dočepa istorijskog 25. pehara u karijeri na najvažnijim turnirima u belom sportu.

Uz to, desetostruki šampion u Melburnu je odavno pokazao da mu je ovo takmičenje najomiljenije za igru. Čak ni manja povreda ručnog zgloba, koja je u međuvremenu sanirana uoči nadmetanja, nije pokolebala „bukmejkere“ da daju najmanju kvotu na Noleta. Ukoliko se njihove prognoze obistine, uloženi novac na „broja jedan“ donosi duplu zaradu.

Prvi izazivač u nameri da Đokovića zaustavi u pohodu na 11. pehar na „Ozi openu“ biće Karlos Alkaraz. Mladi Španac odlučio je da dođe u Australiju bez takmičarskih mečeva, pa će mu megdan u uvodnoj rundi biti ujedno i prvi zvaničan nastup u ovoj godini. Drugom igraču sveta ovo će biti tek drugi put da dolazi na Australijan open (prethodni nije igrao zbog povrede), a na premijeri 2022. bio je 31. nosilac i ispao je u trećem kolu od Italijana Matea Beretinija.

Kada se priča o najužem krugu favorita, uz Novaka i Karlita izdvajaju se Danil Medvedev i Janik Siner. Zanimljivo, Italijan je u blagoj prednosti u odnosu na Rusa iako je Danil dvaput stizao do finala 2021. i 2022. godine. Visoki momak iz Južnog Tirola u karijeri ima samo jedno polufinale grend slema i to prošle sezone na Vimbldonu, te bi ovo mogla da bude konačno njegova godina velikih rezultata, čemu idu u prilog dobre partije s kraja prethodne sezone.

Ukoliko biste tražili neko iznenađenje, kao mogućnost se nameću Aleksander Zverev i Grigor Dimitrov. Nemac je nedavno pomogao svojoj reprezentaciji da stigne do pehara u Junajted kupu i deluje da je u dobroj formi. Isto tako, probuđeni Bugarin vratio je vreme pet godina unazad i krunom u Adelejdu nagovestio da je opet konkurentan za završnice najvećih takmičenja. Od ostalih, zbog brze podloge, daleko bi mogli da doguraju eventualno Hurbert Hurkač, kao i Frensis Tijafo.

TRIO DAMA U PRVOM REDU

Pobednicu u ženskoj konkurenciji treba tražiti u triju Iga Švjontek, Arina Sabaljenka i Elena Ribakina. Beloruskinja i Ruskinja igrale su jedna protiv druge u finalu na prvom turniru u sezoni, dok je Poljakinja ostvarila sve pobede u singlu na Junajted kupu. Očekuje se da do samog kraja stigu i dve Amerikanke Koko Gof i Džesika Pegula.

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!