LIL JURI EVROPU: Rems bi da ode dovoljno daleko od zone ispadanja

M.T.

02. 01. 2023. u 08:48

OBE ekipe su pisale po tri pobede u prethodnih pet kola.

ЛИЛ ЈУРИ ЕВРОПУ: Ремс би да оде довољно далеко од зоне испадања

Foto: Profimedia

Na stadionu ''Pjer Maroj'' danas od 17. časova u 17. kolu francuskog šampionata, Lil će dočekati Rems u meču timova koji trenutno imaju različite ciljeve.

Od 30. oktobra kada je poražen u duelu protiv Liona, Lil je nanizao osam mečeva bez poraza. ''Doge'' su u francuskom šampionatu u tri utakmice ostvarile dve pobede uz remi, a posebno su igrači Paola Fonseke bili raspoloženi tokom pauze zbog Svetskog prvenstva kada su ostvarili četiri pobede i jedan remi u pet prijateljskih mečeva.

U prethodnom kolu Lige 1, Lil je savladao Klermon sa 2:0 i sa ta tri boda sada je stigao do 29 poena na sedmom mestu francuskog šampionata, samo dva boda daleko od Rena koji je na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija, dok Monako i Marselj beže ''dogama'' četiri boda, stim što je Marselj na poziciji sa koje se ide u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Fudbaleri Remsa takođe mogu da budu zadovoljni formom koju pokazuju pošto su neporaženi u osam uzastopnih mečeva u francuskom šampionatu, a poslednji neuspeh su doživeli još sredinom septembra u meču protiv Monaka. U poslednjih pet kola Rems je ostvario tri pobede i dva remija, a u prethodnom kolu je savladao Ren.

Serija dobrih rezultata donela je Remsu napredak, pa je ekipa trenera Vilijama Stila sada na 11. poziciji sa 20 osvojenih poena, sve dalje od opasne zone, ali još uvek nedovoljno blizu da bi se umešala u boru za pozicije koje donose izlazak u neko od evropskih takmičenja.

Lil nema novih problema sa povredama igrača, ali i starih ima sasvim dovoljno. Gabrijel Gudmuson i Leni Joro zbog povredan neće igrati protiv Remsa, kao ni Karlos Baleba, ali razlog njegovog odsustva je crveni karton koji je dobio protiv Anžea još pre početka Svetskog prvenstva. Adam Unas moga bi da zaigra, ali samo ako uspe da se na vreme izbori sa prehladom. Što se tiče Remsa, Natanel Mbuku, Jens Kajuste i Martin Adelin preskočili su pobedu protiv Rena, a neće ih biti ni protiv Lila. Osim njih, zbog povreda će utakmicu sa tribina gledati Floren Duparši, Kaj Serhus, Timoti Nkada.

U međusobnim duelima ova dva tima Lil je neznatno uspešniji od Remsa pošto je u prethodnih deset mečeva uspeo da zabeleži četiri trijumfa, jedan više u odnosu na današnjeg protivnika, dok su tri utakmica završene nerešenim rezultatom. Prošle sezone su oba tima slavila po jednom u francuskom šampionatu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024