HOĆE LI NEKO PREKINUTI POST? Strazbur i Troa već dugo ne znaju za trijumf

M.T.

02. 01. 2023. u 08:07

OBE ekipe su u žestokoj borbi za opstanak.

ХОЋЕ ЛИ НЕКО ПРЕКИНУТИ ПОСТ? Стразбур и Троа већ дуго не знају за тријумф

Profimedia

Malo je nedostajalo Strazburu da osvoji makar bod protiv Pariz Sen Žermena, ali se šampion ipak provukao. Posle mučenja Parižana, Strazbur motivisan dočekuje Troa u 17. kolu francuskog šampionata danas od 15 časova na stadionu ''De La Meno'' u meču timova koji se ove sezone bore za opstanak.

Bio je blizu Strazbur da makar malo uspori zahuktali Pariz Sen Žermen, a zato se pobrinuo Markinjos koji je ''svece'' doveo u vođstvo, ali zatim i doneo Strazburu izjednačenje autogolom. Međutim, duboko u sudijskoj nadokandi Parižani su dobili penal i zahvaljujući Mbapeu uspeli da ipak dođu do tri boda.

Bio je to šesti ligaški meč Strazbura u kojem nije uspeo da ostvari pobedu i treći poraz u tih šest mečeva, pored kojih je imao i tri remija. Ekipa iz Alzasa ima samo jednu pobedu u prvenstvu u prethodnih 16 kola uz osam remija i sedam poraza i trenutno se nalazi na 19. poziciji sa samo 11 osvojenih bodova, tri više od poslednjeplasiranog Anžea.

U prethodnom kolu Troa je remizirala sa Nantom i to uz mnogo sreće jer su ''kanarinci'' tukli iz svih oružja, ali nisu uspeli da postignu gol i ostalo je 0:0. Bio je to osmi meč Troa u kojem nije uspela da pobedi i pet remi pored tri poraza. Poslednju pobedu je Troa ostvarila još 18. septembra protiv Klermona. Ekipa trenera Patrika Kisnorba uprkos tome što je već dugo bez pobede, nalazi se van zone ispadanja u ligi, mada nije ni daleko od nje. Troa je trenutno na 15. poziciji sa 15 osvojenih bodova, dva više od Bresta koji je prvi tim ispod crte.

Strazbur nema novih igrača među povređenima, ali Kolin Dagba, Eiđi Kavašima, Dimitri Linard, Maksim Le Marčand, Nordin Kandil i Tomas Dilejni imaju od ranije probleme sa povredama i mogli bi da propuste meč protiv današnjeg rivala. Na teren bi trebalo da se vrati desni bek Ronel Pjer-Gabrijel posle suspenzije.

Kada je Troa u pitanju, napadač Mama Balde će protiv Strazbura odslužiti drugu utakmicu zbog suspenzije, dok se Karim Azamum i dalje oporavlja od povrede ukrštenih ligamenata.

Strazbur je u prednosti u međusobnim mečevima protiv Troa pošto je u poslednjih deset utakmica ostvario četiri pobede, dok je današnji gost slavio u dva navrata, a četiri meča su završena nerešenim rezutlatom. Prošle sezone su oba meča ovih timova završena remijem.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba