BOGATI GRK JE SVE NERVOZNIJI: Notingem Forest mora bolje ili će leteti glave

Novosti online

05. 11. 2022. u 08:57

"ŠUMARIMA" se smeši ekspresan povratak u Čempionšip.

БОГАТИ ГРК ЈЕ СВЕ НЕРВОЗНИЈИ: Нотингем Форест мора боље или ће летети главе

Foto: Profimedia

Vlasnik Notingem Foresta Evangelos Marinakis je sve nervozniji. Grčki biznismem je uprkos milionskim ulaganjima u nekadašnjeg šampiona Evrope nezadovoljan igrama svojih ljubimaca. Naime, "šumari" su poslednji na tabeli sa samo 9 osvojenih bodova na prethodnih dvanaest mečeva. Novi šamar Notingem je doživeo u minuloj rundi na "Emirejtsu", Arsenal je slavio sa velikih 5:0.

Zaboravljeni Ris Nelson praktično je "maltretirao" izabranike Stiva Kupera u prestonici Engleske. 

Dugo ga nije bilo u dresu Arsenala, u prethodnoj sezoni je odigrao nekoliko veoma pristojnih utakmica za Fajenord, a na premijerligašku pozornicu se vratio pun samopouzdanja. Odakle ga je izvukao, samo on zna, tek početkom drugog dela bacio je na travu odbranu Foresta, pre nego što je uz malo sreće iz drugog pokušaja savladao Dina Hendersona. U 52. minutu novi pogodak kao uvertira za majstoriju koju je nedugo zatim izveo Tomas Parti. Da vezista iz Gane nije slučajno pogodio rašlje sa preko 20 metara pokazuje preslikana umetnost kojom se podičio početkom oktobra protiv Totenhema kada je probušio Iga Lorisa.

Ako čitav duel na Emirejtsu treba da stane u jednu sintagmu, bila bi to apsolutna dominacija. I Liverpul je pre nedelju dana diktirao stvari protiv Šumara, pa su usepli da mu uzmu meru uz jedan gol. Ali protiv Redsa su znatno više pokušavali. Arsenal im je dozvolio tek jedan udarac u okvir gola, a za to vreme mogao da im da i više od pet.

Brentofrd je minulog vikenda remizirao sa Vulvsima na svom terenu rezultatom 1:1 i tako se preselio na solidnu 11. poziciju. "Pčelice" su do prednosti stigle u 50. minutu kada je Ben Mi pogodio nakon asistencije Brajana Mbuema. "Vukovi" su do bodo stigli preko Rubena Neveša samo dva minuta kasnije. Fantastični Portugalac je lepim udarcem sa 20 metara matirao Davida Raju.

Ipak, utakmica je ostala u senci prgavog veterana Dijeka Košte. Igrao se 94. minut, kada je iskusni napadač iz samo njemu poznatog razloga doživeo pomračenje uma. On je iz čista mira udario glavom štopera Brentforda, Bena Mija. Sudija je pregledao VAR snimak i bez dvoumljenja mu pokazao direktan crveni karton.

Notingem i Brentford su poslednji međusobni duel odigrali u Čempionšipu. Tog 20. marta 2021. godine na "Komjuniti stadionu" rezultat je bio 1:1.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,50)

TIP ZA HRABRIJE: 1&2+ (kvota 3,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)