PRVI KORAK KA KATARU: Portugalija - Turska

V.D.

24. 03. 2022. u 08:37

VEČERAS nas očekuje zanimljiv meč polufinala baraža za svetsko prvenstvo u Kataru, gde na "Dragao" stadion stiže ekipa koju sa klupe vodi nemački stručnjak Stefan Kunc.

ПРВИ КОРАК КА КАТАРУ: Португалија - Турска

Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Do poslednjeg kola u kvalifikacijama Portugalija je zbog bolje gol razlike u odnosu na Srbiju bila na prvoj poziciji. Imali su Potrugalci sve u svojim rukama, domaći teren, navijače, ali je Aleksandar Mitrović golom u finišu meča poslao Kristijana Ronalda i družinu u baraž.

Foto: EPA

Turska je porazom od Holandije, direktnog rivala u grupnoj fazi kvalifikacija, izgubila šansu da se direkno plasira u Katar. Turci putuju u Lisabon na megdan Portugalcima.

Turska reprezentacija u ovom trenutku nema problema sa povređenim igračima. Portugalija će biti oslabljena neigranjem nekolicine igrača. Pepe, Kancelo Ruben Neveš propustiće meč zbog povrede, a Renato Sančez zbog parnih kartona.

Pobednik meča između Portugalije i Turske biće domaćin u finalu baraža. A protivnik će biti bolji iz duela Italije i Severne Makedonije. Portugalci igraju na svom terenu i važe za favorita. Turci će želeti da se nadigravaju i pokušaće da izbore finalni meč koji će se igrati u gradu na Bosforu. Prošlo je tačno deset godina od kada su se Portugalija i Turska poslednji put sastale, bio je to prijateljski meč u kome su Turci slavili sa 3:1.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,4)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a