GRAFIKA IZ MEKSIKA: Otvorena izložba "Mnogobrojne mogućnosti linije" u Šapcu

V. Mitrić

25. 04. 2021. u 19:17

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić i Karlos Isaura Feliks Korona, ambasador Meksika u Srbiji, otvorili su izložbu "Mnogobrojne mogućnosti linije“ u Kulturnom centru. Radi se o izložbi grafika meksičke autorke i grafičarke Diane Morales Galisije.

ГРАФИКА ИЗ МЕКСИКА: Отворена изложба Многобројне могућности линије у Шапцу

Foto: V. Mitrić

– Ovo je prva zvanična poseta Karlosa Isaura Feliksa Korone od kako je imenovan za ambasadora Meksika u Srbiji. Srećni smo što nas je posetio baš na Dan grada Šapca – rekao je gradonačelnik i istakao da ambasadorva poseta nastavlja tradiciju prijateljstva Meksika i Srbije, dugu 75 godina. Trudićemo se da u narednom periodu imamo više ovakvih manifestacija koje će širiti kulturne sadržaje među narodima i državama. To je način da pokažemo da zaista vredimo.

Ovo je treća izložba meksičkih autora koju Kulturni centar u Šapcu organizuje u saradnji sa ambasadom Meksika i mr slikarstva Leposavom Milošević Sibinović, koja je autorka ovog projekta međunarodne kulturne saradnje.

Karlos Isaur Feliks Korona je izjavio da je ova izložba veoma emotivna,”jer je ovo njegova prva zvanična poseta gradu Šapcu, te da će ceo život pamtiti ovaj dan”.

Šapčani će narednih dana u galeriji Kulturnog centra moći da pogledaju grafike umetnice iz Meksiko Sitija koja iza sebe ima veliki broj samostalnih izložbi i nekoliko prestižnih međunarodnih nagrada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!