VAŽNA AKCIJA: Volonteri u Merošini pomažu starima da se prijave za vakcinu

J. Ć.

10. 03. 2021. u 16:08

ZBOG toga što na teritoriji opštine Merošina živi mahom starije stanoništvo, odziv građana za vakcinaciju je znatno nizak, o čemu je nedavno govorio i predsednik Aleksandar vučić.

ВАЖНА АКЦИЈА: Волонтери у Мерошини помажу старима да се пријаве за вакцину

Foto: J.Ć

Sa željom da to promene, u ovoj opštini organizovali su mlade volontere  koji već četiri dana pomažu starijim osobama da se prijave za vakcinu preko E-uprave.

Meštani kažu da im to mnogo znači, jer nije istina da nisu želeli da se vakcinišu, već nisu imali mogućnosti da se prijave.

- Bio sam dva puta u DZ, ali su mi rekli da moram prvo da se prijavim preko te uprave. Onda su došli ovi mladi ljudi i pomogli su mi, sada čekam poziv da odem da se prijavim – kaže meštanin Tomislav Dinić.

Direktor DZ Merošina Nebojša Cvetković kaže da je se odziv građana već vidno menja otkako su volonteri počeli da pomažu starijima i da se samo u sredu do podneva javilo nekoliko desetina građana.

- Već sutra može da se očekuje još i veći broj. Upravo se daje vakcina Astra eneka. Do sada je vakcinisano oko 800 revakcinisano 600, a očekujemo da se broj poboljša – ističe on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)