DUPLO VIŠE DECE U "ZEKI": Posle adaptacije vredne 20 miliona prošireni kapaciteti vrtića u Budisavi

Lj. P.

17. 02. 2021. u 06:21

KAPACITETI vrtića "Zeka" u Budisavi prošireni su za još četiri radne sobe, a radovi na adaptaciji tavanskog prostora ovog objekta završeni su novembra prošle godine.

ДУПЛО ВИШЕ ДЕЦЕ У ЗЕКИ: После адаптације вредне 20 милиона проширени капацитети вртића у Будисави

Adaptiran je tavan / Foto Pres služba grada

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić, posetila je ovaj objekat i istakla da se vrtić "Zeka" brinuo o 74 mališana raspoređenih u tri grupe, a da su sada investicijom vrednom blizu 20 miliona dinara, uspeli da dupliraju broj dece i da se obezbede uslovi da se u ovom vrtiću po prvi put oforme i tri jaslene grupe što mnogo znači roditeljima iz Budisave i okolnih naselja.

- Naš cilj je da sva deca mogu da idu u vrtić u mestu u kojem žive, a važno je napomenuti i da je Novi Sad, na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, prvi grad koji je obezbedio potpuno besplatan boravak dece u vrtićima - istakla je članica Gradskog veća za obrazovanje. - Osluškujemo potrebe građana i trudimo se da svake godine stvorimo bolje uslove za decu svih delova Novog Sada.

Ona se zahvalila zaposlenima u vrtiću "Zeka" koji su svojom posvećenošću, ljubavlju prema poslu i ličnim zalaganjem doprineli da novi prostor zablista punim sjajem i dodala da je ove godine, za rad Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" predviđeno oko 3,6 milijarde dinara.

- Želimo da liste čekanja postanu prošlost i zato je naš prioritet izgradnja novih vrtića - istakla je Dina Vučinić. - Ove godine započećemo izgradnju tri moderna objekta na Veterniku, Sajlovu i Adicama i time ćemo obezbediti smeštaj za još 680 dece.

Direktorka PU "Radosno detinjstvo" Marijana Popov objasnila je da je adaptirani prostor u vrtiću "Zeka" koji broji sedam grupa i radi na srpskom i mađarskom jeziku, omogućio prijem 45 dece jaslenog uzrasta i 32 dece uzrasta od tri do sedam godina koja će pohađati mešovitu grupu.

SIGURNO MESTO

VASPITAČICA Slavica Radišić je, u ime svojih kolega, izrazila zadovoljstvo zbog uslova rada u adaptiranom vrtiću i zahvalila se Gradu, ali i roditeljima koji su zajedno sa zaposlenima doprineli da taj vrtić postane bezbedno i prijatno mesto za boravak dece, u kojem oni mogu da se slobodno kreću i kreativno izražavaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna