SNEŽNI POKRIVAČ NIJE ISPOD POLA METRA: U selima pored Ivanjice po pola metra snega

Tanjug

11. 01. 2021. u 18:08

U IVANjICI je visina snežnog pokrivača oko 40 centimetara, dok je na većim nadmorskim visinama napadalo više snega, izjavio je danas predsednik te opštine Momčilo Mitrović i dodao da za sada nema većih problema niti indicija da će biti uvedena vanredna situacija.

СНЕЖНИ ПОКРИВАЧ НИЈЕ ИСПОД ПОЛА МЕТРА: У селима поред Ивањице по пола метра снега

Foto O.T.

Ni u jednom selu visina snežnog pokrivača nije ispod pola metra, a na vrhovima planine Golija napadalo je 70 centimetara, rekao je Mitrović za Tanjug i dodao da su jutros pročišćeni svi opštinski i državni putevi, osim putnog pravca Golijska Reka - Preko brdo - Odvraćenica.

Pojasnio je da je tu standardno zavejano po dan, dva dok ne stanu padavine jer vetar pravi smetove na Ðonovom polju od preko dva, a ponekad i četiri metra.

-Ali, i to će biti pročišćeno u naredna dva, tri dana- dodao je Mitrović.

Naveo je da su centri mesnih zajednica prohodni, očišćeni putevi kojima pacijenti idu na dijalizu u Ivanjicu, kao i nekategorisani putni pravci u selima u kojima su bile sahrane.

-Za noćas je najavljen nov sneg, ali ne mnogo velikog intenziteta tako da ćemo sutra krenuti da čistimo nekategorisane putne pravce gde građani nisu uspeli da se probiju sa traktorima- rekao je Mitrović.

Naveo je da ima zavejanih nekategorisanih puteva, ali ne i poziva za pomoć i dodao da za sada nema indicija da će biti uvedena vanredna situacija.

-Električna energija po selima negde dolazi, nestaje, ali sve je to u granicama normale i može da se istrpi jer su ekipe na terenu i nema većih problema kao što je bilo pre 15-ak dana- dodao je Mitrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!