SUBVENCIJA DO 80 ODSTO: Finansijska pomoć roditeljima dece u privatnim vrtićima u Kraljvu

G.Ćirović

25. 12. 2020. u 15:17

OD naredne godine kraljevačka lokalna samouprava će iz gradskog budžeta subvenconisati boravak dece i u privatnim vrtićima na teritoriji Kraljeva, odnosno onih mališana za koje ne bude mesta u grupama ovdašnje Predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita“.

СУБВЕНЦИЈА ДО 80 ОДСТО: Финансијска помоћ родитељима деце у приватним вртићима у Краљву

Foto: GU Kraljevo

Ovu odluku već su usvojili članovi Gradskog veća, a o njoj će se na narednoj sednici izjasniti i odbornici Skupštine grada.

Lokalna samouprava će finansijski pomoći roditeljima čiji se mališani nisu upisali u PU „Olga Jovičić Rita“ i koji pohađaju licencirani, privatni vrtić. Potrudićemo se da obezbedimo do 80 odsto sredstava u odnosu na ukupnu cenu – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, dodajući da će Grad obezbediti i novac za ishranu dece i pokriti deo troškova za održavanje prostora u vrtićima koji su otvoreni u sklopu privrednih subjekata koji imaju pojedinačno ili združeno više od 250 radnika.

Sve ovo svakako je obradovalo roditelje kraljevačkih mališana kojih na listi čekanja za upis u Predškolsku ustanovu ima više od pet stotina. Trenutni problem je, međutim, što u gradu na Ibru samo jedan privatni vrtić ima neophodnu licencu, dok su ostali uglavnom registrovani kao igraonice.

- Očekujem da će naredne godine veliki broj privatnih vrtića dobiti licencu i tako ući u sistem subvencionisanja. Cilj je da smanjimo broj dece na listi čekanja i opterećenost Predškolske ustanove – dodao je gradonačelnik Terzić.

Prema njegovim rečima, proces licenciranja će započeti u kratkom roku o čemu će Kraljevčani biti blagovremeno obavešteni, a više detalja o proceduri zainteresovani će moći da dobiju u Odeljenju društvenih delatnosti Gradske uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda